Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαχυσαρκία ΠαιδιώνΤι συμβαίνει με την κατανάλωση αυγών και τα παιδιά?

Οι παιδίατροι συνιστούν να καταναλώνουν τα παιδιά 4-5 αυγά την εβδομάδα ,καθώς πρέπει να λαμβάνουν πρωτεΐνη και από άλλα τρόφιμα όπως κόκκινο κρέας και πουλερικά. Με άλλα λόγια η καθημερινή κατανάλωση αυγών δεν είναι απαραίτητη.

Ο κρόκος του αυγού εισάγεται στη διατροφή του βρέφους μετά τον 8ο με 9ο μήνα. Όμως θα πρέπει να είναι βρασμένα καλά για αποφυγή της επιμόλυνσης με σαλμονέλα (εάν υπάρχει αυτό το βακτήριο στο αυγό).

Μετά το πρώτο χρόνο μπορεί να προστεθεί στη διατροφή του παιδιού και το ασπράδι του αυγού. Η καθυστέρηση αυτή του ενός έτους οφείλεται στο ότι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο ασπράδι του αυγού ενοχοποιούνται στο να προκαλούν αλλεργίες.

Επιπλέον ,εάν το παιδί έχει ιστορικό από αλλεργίες ,τα αυγά καλό θα ήταν να προστεθεί στη διατροφή του μετά από ένα έτος.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για το παιδί σας. Σωστή διατροφή για παιδιά:  λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες για την υγιεινή ανάπτυξη του, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει, τις ιδιαιτερότητες του και βεβαίως τις καμπύλες ανάπτυξης του. 

Πίσω →