Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαχυσαρκία ΕνηλίκωνΤα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους

Οι ξηροί καρποί περιέχουν αρκετές θρεπτικές ουσίες που είναι δύσκολο για το σώμα να τις χωνέψει. Περίπου το 10-15% των θερμίδων στους ξηρούς καρπούς δεν απορροφώνται, και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό ελαφρώς.

Σε συνδυασμό με τις ιδιότητες της καταπολέμησης της πείνας, είναι λογικό ότι οι ξηροί καρποί είναι μια σπουδαία προσθήκη σε μια αποτελεσματική δίαιτα απώλειας βάρους. Υπάρχουν μερικές μελέτες σε ανθρώπους που το υποστηρίζουν αυτό. Σε μια από αυτές, μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες με 3 χούφτες (84 γραμμάρια) αμύγδαλα, αυξήθηκε η απώλεια βάρους κατά 62% σε σύγκριση με μια δίαιτα εμπλουτισμένη με σύνθετους υδατάνθρακες.

Μια άλλη μελέτη σε 100 υπέρβαρες γυναίκες, βρέθηκε ότι αυτές καταναλώνουν αμύγδαλα έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες στην ομάδα που δεν κατανάλωναν. Είχαν επίσης βελτιώσεις στην περίμετρο της μέσης και άλλους δείκτες υγείας. Έτσι, παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα αμύγδαλα είναι πιο σίγουρα για μια απώλεια βάρους.

Πίσω →