Στην προσπάθεια της απώλειας των περιττών κιλών σημαντικό είναι όχι μόνο η ποιότητα και η ποσότητα της τροφής που λαμβάνεται αλλά και το σωστό timing των γευμάτων.

Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας. Αν ξυπνώντας έχουν ήδη περάσει δέκα ώρες που είσαι νηστικός, τότε καλύτερα να πάρεις πρωινό σου στο σπίτι . ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια την οποία λαμβάνει από το πρωινό γεύμα.

Οκτώ ώρες μετά το βραδινό γεύμα, ο οργανισμός αρχίζει να κουράζεται και εξαντλείται εντελώς όταν έχουν περάσει ακόμη τέσσερις ώρες, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αδυναμία ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα. Φρόντισε να προλάβεις το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί.

Παίρνοντας ως δεδομένα τα τρία βασικά γεύματα, μεταξύ των οποίων όμως επιτρέπονται τα ελαφριά σνακ ,για παράδειγμα ένα φρούτο, μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού μπορούν να μεσολαβήσουν τέσσερις με έξι ώρες. Το ζητούμενο είναι να αποφύγεις τα προβλήματα που προκαλεί η πολύωρη νηστεία, δηλαδή την επιβράδυνση του μεταβολισμού και τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης πολυφαγίας λόγω υπερβολικής πείνας.

Η τακτική του να μην τρως τίποτα μετά τις επτά το απόγευμα θεωρείται παρωχημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να τρως το τελευταίο σου γεύμα μετά τις έντεκα το βράδυ.

Σε γενικές γραμμές, το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων πρέπει να αφορά στα γεύματα που καταναλώνεις τις δραστήριες ώρες. Δηλαδή, αν το πρόγραμμά σου περιλαμβάνει εξαιρετικά δραστήρια απογεύματα, τότε μπορείς να φας αρκετά αργά το βραδινό σου, αρκεί να μην περιλαμβάνει υδατάνθρακες . Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν πρέπει να το παραλείψεις ή να φας υπερβολικά.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για ενήλικες. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

 

Πίσω →