Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαχυσαρκία ΕνηλίκωνΕύκολοι τρόποι για να πετύχετε μια επίπεδη κοιλιά!

Είναι εγγυημένοι τρόποι για να κάνουν τους κοιλιακούς σας εμφανείς γρήγορα και να μπείτε και σε ένα εφαρμοστό φόρεμα.

  1. Να λαμβάνεται αρκετές φυτικές ίνες!

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν να κάψουν το λίπος της κοιλιάς. Θα πρέπει να παίρνετε τουλάχιστον 25 γραμμάρια την ημέρα.

  1. Εξαφανίστε το φούσκωμα!

Τα προβιοτικά βοηθούν στην πέψη, έτσι ώστε ένα φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά την ημέρα μπορεί να κρατήσει την κοιλιά σας ενεργή. Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν φυσαλίδες αέρα μέσα στο στομάχι σας και να μην προτιμάτε γλυκά όπως το παγωτό και η καραμέλα γιατί προκαλούν διόγκωση της κοιλιάς.

  1. Να καταναλώνετε πολύ νερό!

Το προβλήματα με την κοιλιά προκαλούνται στην πραγματικότητα όταν καταναλώνετε πολύ λίγο νερό. Έτσι να μένετε ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό και τσάι, σνακ πλούσια σε νερό όπως τα φρούτα και τα λαχανικά και να κάνετε περικοπές στο νάτριο (αλάτι)!

  1. Να επιβαρύνετε τον μεταβολισμό σας!

Όσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός σας τόσο καλύτερες καύσεις θα κάνει για να κάψει το λίπος της κοιλιάς. Η έρευνα έχει δείξει ότι μια ένωση στις πιπεριές τσίλι, η καψαικίνη, αυξάνει τον μεταβολισμό σας.

  1. Πάρτε πρωτεΐνη!

Το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να απορροφήσει την πρωτεΐνη από τους υδατάνθρακες και το λίπος, οπότε θα κάψετε περισσότερες θερμίδες αν φάτε κοτόπουλο (περίπου 300 θερμίδες) απ’ότι αν φάτε ζυμαρικά. Ο στόχος είναι περίπου 80- 90 γραμμάρια άπαχη πρωτεΐνη την ημέρα.

  1. Καταναλώστε πράσινο τσάι!

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών πράσινο τσάι αυξάνει καθημερινά το μεταβολισμό σας από 4 έως 10 τοις εκατό, χάρη σε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται.

  1. Ποτέ μην τρώτε trans λιπαρά!

Τα trans λιπαρά είναι ένα διπλό χτύπημα στη διατροφή σας. Όχι μόνο προωθούν το λίπος της κοιλιάς, αλλά κινητοποιούν και το λίπος από αλλού στο σώμα σας για να μεταναστεύσουν σε μεσαίο τμήμα σας. Βρέθηκε σε ορισμένα είδη μαργαρίνης, τα τηγανητά, και πολλά εμπορικά ψημένα αγαθά όπως τα μπισκότα και τα κράκερ. Να αποφύγετε οτιδήποτε που λέει «μερικώς υδρογονωμένο» στον κατάλογο των συστατικών.

  1. Να τρώτε ένα καλό πρωινό!

Οι άνθρωποι που τρώνε ένα καλό πρωινό αναφέρουν ένα χαμηλότερο επίπεδοι όρεξης την υπόλοιπη ημέρα το οποίο μεταφράζεται σε μια βελτιωμένη κοιλιά.

  1. Να μην δίνετε σημασία  στους πόθους για σνακ!

Συχνά συγχέουμε το αίσθημα δίψας με την πείνα, έτσι ώστε όταν αισθανθούμε ότι πεινάμε μπορούμε να πιούμε ένα ποτήρι νερό ή τσάι πριν φθάσουμε στο συρτάρι για το σνακ. Οι κοιλιά σας θα σας ευχαριστεί!

  1. Να τρώτε πιο συχνά!

Δεν πρέπει είστε μόνιμα πεινασμένοι γιατί θα καταλήξετε στην πολυφαγία αργότερα και στην προσθήκη λίπους. Να έχετε τρία μικρά και μεσαία γεύματα την ημέρα, συν δύο ή τρία σνακ.

 

Πίσω →