Πολλές φορές έχουμε ακούσει για τα οφέλη της απώλειας βάρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα αποτρέψουν την εκδήλωση μιας νόσου, όπως χρόνιες εκφυλιστικές, εκείνων που σας πάνε πιο ωραία τα ρούχα σας, κλπ. Επιπλέον, υπάρχουν μερικά πολύ ορατά ή γνωστά οφέλη για την απώλεια βάρους:

  1. Μειώνει τις ημικρανίες!

Σε μια μελέτη που διεξήχθη βρέθηκε ότι η ημικρανία είναι πιο συχνή από ότι παλιά και προκαλείτε περισσότερο σε παχύσαρκους ασθενείς. Ο κίνδυνος να την υποστούν παχύσαρκες γυναίκες αυξήθηκε κατά 40% και κυρίως σε αυτές με συμπυκνωμένο λίπος στην κοιλιακή περιοχή, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό παρατηρείται στους παχύσαρκους άνδρες, σε εκείνους όμως φτάνει το 30%.

  1. Προστατεύει τις αρθρώσεις!

Το υπερβολικό βάρος είναι η κύρια αιτία για πόνο στις αρθρώσεις, διότι δημιουργεί πρόωρη φθορά των μυών, των χόνδρων και των τενόντων σε τομείς όπως το γόνατο.

  1. Μπορεί να αποφευχθεί η διαφραγματοκύλη!

Οι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μιας διαφραγματοκήλης. Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων.

  1. Μειώνει τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης!

Η αύξηση του βάρους αποδυναμώνει τους μύες του κορμού, προκαλώντας φθορά στο πίσω μέρος της περιοχής που ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα και η περίσσεια λίπους επηρεάζει τη στάση του σώματος.

  1. Αποτρέπει την υπνηλία!

Εκτός από άλλους παράγοντες, η παχυσαρκία έχει καθιερωθεί ως μία από τις αιτίες της ημερήσιας υπνηλίας και της χρόνιας κόπωσης, η οποία εμποδίζει την επαρκή ανάπαυση και σχηματίζει ένα φαύλο κύκλο από την άποψη της αύξησης του βάρους.

  1. Βελτιώνει την ισορροπία!

Λόγω του υπερβολικού βάρους, ένας ενήλικας, μπορεί να έχει 20 έως 30% υψηλότερο κίνδυνο πτώσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα και άλλα προβλήματα μυών. Ομοίως, το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει παιδιά κάτω των 5 ετών.

  1. Μπορεί να αυξήσει τις κοινωνικές σας σχέσεις!

Με την απώλεια βάρους, η αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σε ένα πρόσωπο αυξάνεται, επιτρέποντας επίσης να ενεργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους.

 

Πίσω →