Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαχυσαρκία Ενηλίκων6 τροφές που δεν πρέπει να συνδυάζετε αν θέλετε να χάσετε βάρος!

Μπορείτε να φανταστείτε να τρώτε τηγανητές πατάτες χωρίς κέτσαπ; Ακριβώς όπως είναι αυτό το ζευγάρι των τροφίμων, υπάρχουν συνδυασμοί που νομίζετε ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν εσάς από το να χάσετε βάρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό ή κακό. Το κλειδί είναι να μάθετε να συνδυάζετε τις τροφές και να αξιοποιείται στο έπακρο τις θρεπτικές τους ουσίες για να σας κρατήσουν από το να πάρετε λίπος.

Ένας από τους χειρότερους συνδυασμούς είναι πρωτεΐνες με υδατάνθρακες, επειδή προωθούν την αύξηση σωματικού λίπους.

Οι χειρότεροι συνδυασμοί τροφών λοιπόν είναι:

  1. Οι τηγανητές πατάτες με κέτσαπ!

Αυτοί οι βολβοί απορροφούν εύκολα τα λίπη και το λάδι, αν συνδυαστούν με θερμίδες από γλυκιά σάλτσα ντομάτας και μπορεί να γίνει μια βόμβα από λίπος και ζάχαρη.

  1. Τα ζυμαρικά με πατάτες!

Και τα δύο είναι πλούσια σε άμυλο και γλουτένη, η οποία εύκολα αποθηκεύεται στη μέση ως λίπος.

  1. Το ρύζι με μπανάνα!

Είναι μια πηγή από αλεύρι και άμυλο. Με την κατανάλωση αυτών των συστατικών σε περίσσεια, όχι μόνο γίνεται λίπος, αλλά επιβραδύνει και την πέψη σας.

  1. Τα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας!

Οι υδατάνθρακες δεν είναι καλό να καταναλώνονται με όξινα τρόφιμα όπως οι ντομάτες, επειδή η πέψη του τελευταίου γίνεται πιο αργή και αυτό προκαλεί αργό μεταβολισμό.

  1. Τα φασόλια με τυρί!

Όταν τα καταναλώνετε μαζί είναι σαν μια "βόμβα" στο στομάχι σας καθώς προκαλεί αέρια και φούσκωμα, τα οποία εμποδίζουν να βλέπετε τον εαυτό σας πιο λεπτό και νομίζετε ότι δεν χάνετε βάρος.

  1. Το νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού!

Στην ιδανική περίπτωση, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι 10 λεπτά πριν τη λήψη οποιασδήποτε τροφής ή μόλις τελειώσετε το γεύμα σας. Εμποδίζει τα υγρά να έχουν την κατάλληλη πέψη πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών.

Πίσω →