Το να έχουν μια μικρή μέση είναι το όνειρο πολλών γυναικών. Για να την αποκτήσετε, μπορεί να μην απαιτείται μόνο μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά και μια σειρά από βασικά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε συγκεκριμένα το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά. Γνωρίστε τα!

  1. Το ακτινίδιο!

Περιέχει 84 mg βιταμίνης C που βοηθά τη μορφή της καρνιτίνης, μια ένωση που μεταφέρει το λίπος για ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης.

  1. Η σόγια!

Έχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες για να χωνέψει την πρωτεΐνη της από ό, τι κατά την επεξεργασία των υδατανθράκων και των λιπών. Πιο συγκεκριμένα εξαλείφει το συσσωρευμένο λίπος γύρω από τη μέση.

  1. Η κινόα!

Έχει τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την οικοδόμηση των μυών και την επιτάχυνση του μεταβολισμού. Έτσι, αν κάνετε άσκηση, αυτό θα είναι ευκολότερο να μειώσει την κοιλιά σας.

  1. Οι φακές!

Είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, ένας υδατάνθρακας που βοηθά στην καύση του λίπους. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα γεύμα με πέντε γραμμάρια ανθεκτικού αμύλου, έκαψαν 23% περισσότερο λίπος για τις επόμενες 24 ώρες από ό, τι εκείνοι που δεν κατανάλωναν άμυλο.

  1. Το γιαούρτι!

Εκείνα που είναι χαμηλή σε λιπαρά περιέχουν 20% ή περισσότερο της ημερήσιας δόσης του ασβεστίου. Το ασβέστιο επιβραδύνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μια ορμόνη που προάγει τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

  1. Ο σολομός!

Το ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καύση λίπους πιο αποτελεσματικά. Αυτά μεταβάλλουν την έκφραση ορισμένων γονιδίων, κάνοντας το σώμα σας να κάψει λίπος αντί για την αποθήκευση αυτού.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για ενήλικες. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες / τιμες της παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

Πίσω →