Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαχυσαρκία Ενηλίκων5 αφεψήματα από βότανα, που θα σας βοηθήσουν να <<ξεφουσκώσετε>>

Τα ροφήματα από διάφορα βότανα αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. Η απουσία καφεΐνης, η ενέργεια που προσφέρουν αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που έχουν για την υγεία τα καθιστούν μιας πρώτης τάξης επιλογή για πρωινό ρόφημα. Δείτε πέντε διαφορετικά τσάγια και τα οφέλη που έχουν για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τσάι Μέντας: Το συγκεκριμένο ρόφημα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς όπως το πίνετε ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος, ιδρώνετε και αποβάλετε τις τοξίνες.

Πράσινο Τσάι: Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στον οργανισμό είναι πολλαπλά. Ενα από αυτά είναι η βελτίωση της όψης του δέρματος χάρη στις αποτοξινωτικές του ιδιότητες.

Κόκκινο τσάι (Rooibos): Με υψηλή περιεκτικότητα σε σε βιταμίνη C, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά συνιστά ένα από τα καλύτερα όπλα στη μάχη ενάντια στα γήρανση.

Τσάι Τζίντζερ: Το συγκεκριμένο τσάι βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του στομάχου και αποτελεί ένα από τα καλύτερα «φάρμακα» για τις ναυτίες.

Τσάι Πικραλίδα (Dandelion): Πλούσια σε βιταμίνες A,C και D βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης από τις τοξίνες.

Πίσω →