Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠαχυσαρκία Ενηλίκων4 ποτά για πριν τον ύπνο που βοηθάνε στην απώλεια βάρους!

Ο κακός ύπνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αύξηση του σωματικού βάρους, ασύμμετρα επίπεδα ορμονών, καθώς και του σακχάρου στο αίμα. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω υπερβολικής πρόσληψης τροφής ή λόγω λανθασμένης επιλογής τροφής για βράδυ. Καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις που μπορούν να διαταράξουν όλη τη διατροφή σας. Υπάρχουν επομένως κάποια τρόφιμα που και μπορούν να σας βοηθήσουν να μην φουσκώσετε πριν πάτε να κοιμηθείτε αλλά σας βοηθάνε επίσης και στην απώλεια βάρους. Παρακάτω είναι 5 ποτά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας το βράδυ, αν θέλετε για να χάσετε βάρος.

  1. Το γάλα!

Ένα ποτήρι γάλα (ζεστό ή όχι) μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο ήσυχοι, χάρη σε μια υγιή δόση τρυπτοφάνης και ασβεστίου. Για τις γυναίκες που γυμνάζονται το γάλα στη διατροφή τους παίζει μεγάλο ρόλο καθώς περιέχει καζεΐνη η οποία είναι αργή στη χώνευση της, και έτσι βοηθάει στο να χτίσετε το μυ όλη τη νύχτα. Το αποτέλεσμα είναι ένας πιο γρήγορος μεταβολισμός και ευκολότερη απώλεια βάρους.

  1. Ο χυμός σταφύλι!

Δεν συνιστάται η κατανάλωση χυμού φρούτων πολύ συχνά στη διατροφή, αλλά ένα μικρό ποτήρι 100% χυμό σταφυλιών πριν από τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να κάψετε λίπος. Έρευνα δείχνει ότι η έκκριση ινσουλίνης το βράδυ (που προκαλείται από την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως ο χυμός) ρυθμίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματος. Και το 2015, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity διαπίστωσε ότι η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στα σταφύλια, μετατρέπει το αποθηκευμένο λευκό λίπος σε καφέ λίπος για καύση. Όποτε ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος χυμός είναι «αποδεκτός» στη διατροφή.

  1. Το χαμομήλι!

Μια ζεστή κούπα τσάι χαμομήλι πριν τον ύπνο αυξάνει τα επίπεδα γλυκίνης στο σώμα σας, ένας νευροδιαβιβαστής που χαλαρώνει τα νεύρα σας και δρα ως ήπιο ηρεμιστικό. Επίσης, το χαμομήλι έχει συνδεθεί με βελτιωμένο έλεγχο της γλυκόζης και απώλεια βάρους. Απλά βεβαιωθείτε ότι πριν τον ύπνο θα πιείτε ένα τσάι που δεν θα έχει καφεΐνη. Το τσάι στη διατροφή είναι μια πολύ καλή προσθήκη διότι μπορεί να ενυδατώσει με τον καλύτερο τρόπο το σώμα μας.

  1. Το κεφίρ!

Αυτό το προβιοτικό είναι πολύ σημαντικό στη διατροφή σας γιατί λειτουργεί στο έντερο αυξάνοντας τα επίπεδα των υγιών βακτηρίων, προωθεί τη σωστή πέψη και σας βοηθάει να απορροφήσετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα πιο αποτελεσματικά. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine δείχνει ότι το γιαούρτι σαν επιδόρπιο βελτιώνει τον ύπνο και προκαλεί καλύτερη απόδοση στην άσκηση.

Πίσω →