Εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια έστω και ενός ποσοστού 5-10% του σωματικού βάρους σας μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία σας. Ωστόσο, η διαδικασία πρέπει να γίνει με υγιεινό τρόπο, καθώς οι δίαιτες λιμοκτονίας και τα χάπια διατροφής μπορούν να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες και ακόμη και να βλάψουν την υγεία σας. Στόχος σας θα πρέπει να είναι η απώλεια 1 με 2 κιλά την εβδομάδα μέσω ενός συνδυασμού δίαιτας και άσκησης για περισσότερα οφέλη για την υγεία σας.

  1. Απώλεια βάρους:

 Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τη διατροφή είναι να χάσετε βάρος. Αν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό, τι χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα χάσετε βάρος. Προσθέστε την άσκηση στη καθημερινότητά σας και μπορεί επίσης να είστε σε θέση να βελτιώσετε τη σύνθεση του σώματός σας, αφού η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ή να αυξήσετε των μυϊκό ιστό και να χάσετε λίπος.

  1. Χαμηλή πίεση αίματος:

 Η απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Ακόμη και η απώλεια μόλις 2 με 5% είναι ικανή να προκαλέσει βελτιώσεις στη συστολική αρτηριακή πίεση.

  1. Χαμηλότερα τριγλυκερίδια:

 Το σώμα σας χρησιμοποιεί τριγλυκερίδια για την αποθήκευση οποιωνδήποτε επιπλέον θερμίδων καταναλώνετε, αλλά έχοντας υψηλά επίπεδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα. Η απώλεια τουλάχιστον 5% του σωματικού βάρους μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

  1. Βελτίωση της χοληστερόλης:

 Η απώλεια μίας μικρής ποσότητας βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας αυξάνοντας τη λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ή την καλή χοληστερόλη, Ωστόσο, η απώλεια λιγότερο από 10 τοις εκατό του σωματικού βάρους δεν επηρεάζει σημαντικά τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, την κακή χοληστερόλη.

  1. Μειωμένος κίνδυνος καρδιακή νόσο:

 Δεδομένου ότι έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, τα υψηλά τριγλυκερίδια και η υψηλή χοληστερόλη αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, η βελτίωση αυτών των επιπέδων μειώνει τον κίνδυνο για την πάθηση αυτή, η οποία είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες θανάτου. Εάν τείνετε να παρατηρείται συχνή αυξομείωση του βάρους σας γύρω από τη μέση σας, η απώλεια κάποιου από αυτό το βάρος είναι ιδιαίτερα επωφελές, αφού η μεγάλη περιφέρεια της μέσης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

  1. Βελτιωμένοι ρυθμοί επιβίωσης για άτομα με καρδιακή νόσο:

 Εάν πάσχετε ήδη από καρδιακές παθήσεις, η απώλεια βάρους μπορεί να κάνει τα μελλοντικά καρδιακά επεισόδια ή τα εγκεφαλικά επεισόδια λιγότερο πιθανά και να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο, ακόμα κι αν είστε ακόμα υπέρβαροι μετά την απώλεια βάρους.

  1. Χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα:

 Η απώλεια τουλάχιστον ενός μικρού βάρους μπορεί να διευκολύνει τους διαβητικούς να ελέγχουν τη νόσο τους, καθώς η μείωση του βάρους τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης αίματος.

  1. Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη:

 Ο καλύτερος έλεγχος της γλυκόζης αίματος, ως αποτέλεσμα της απώλειας βάρους, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 έως και 16%.

  1. Βελτιωμένη διάθεση:

 Όχι μόνο θα δείχνετε καλύτερα, αλλά η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτίωση της διάθεσή σας.

  1. Υψηλότερα επίπεδα ενέργειας:

 Οι άνθρωποι που έχουν χάσει βάρος τείνουν να έχουν περισσότερη ενέργεια. Αυτή η επιπλέον ενέργεια μπορεί να σας διευκολύνει να κάνετε την άσκηση που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την απώλεια βάρους σας και να μείνετε σε φόρμα.

Πίσω →