Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΙσχαιμική καρδιοπάθεια και πρόληψηΤα τρανς λιπαρά προάγουν την σκλήρυνση των αρτηριών ;

Τα τρανς λιπαρά βρίσκονται στα φυτικά έλαια και υδρογονώνονται για να γίνουν στερεά. Ενώ υπάρχουν στα περισσότερα τρόφιμα των fast-food, ακόμα και μικρές ποσότητές τους προάγουν την σκλήρυνση των αρτηριών και αυξάνουν την πιθανότητα καρδιακού συμβάντος. Οι πρόσφατες διατροφικές συστάσεις από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, συμβουλεύουν τον κόσμο να αποφεύγει τα τρανς λιπαρά.

Θα σας το θέσουμε ποιο απλά : «Η μόνη ασφαλής ποσότητα πρόσληψης τρανς λιπαρών είναι το μηδέν». Το 2003, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διέταξε την αναφορά των τρανς λιπαρών στις ετικέτες των προϊόντων. Οι εταιρείες τροφίμων σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Εκφράζουν το παράπονο ότι οι ετικέτες στα τρόφιμα υπάρχουν για να δείχνουν τα εμπεριέχοντα συστατικά, και όχι για να προσφέρουν διατροφικές συστάσεις στον κόσμο. Ακόμα, δεν επιθυμούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον στα τρανς λιπαρά - τα οποία βρίσκονται στα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα - γιατί έτσι θα μπορούσαν να μειωθούν τα έσοδά τους.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε την κατάλληλη δίαιτα για ισχαιμική καρδιοπάθεια  και μειωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

Πίσω →