Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΙσχαιμική καρδιοπάθεια και πρόληψηΨάρια με Υδράργυρο και η σχεση τους με τα καρδιακά επεισόδια !

Ψάρια ! Θα Πρέπει να μας Απασχολεί ο Υδράργυρος;

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων και μερικών ειδών καρκίνου. Η Αμερικάνικη Καρδιολογική Ένωση συστήνει στον κόσμο να καταναλώνει ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο JohnHopkins, έδειξε ότι οι άνδρες με υψηλά επίπεδα υδραργύρου στο αίμα παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου. Τα ψάρια είναι η κυριότερη πηγή δηλητηρίασης από υδράργυρο. Υψηλά επίπεδα συναντώνται στον τόνο, τον καρχαρία, το σκουμπρί και τον ξιφία. Ο σολομός και οι γαρίδες έχουν χαμηλά επίπεδα υδραργύρου. Επιστήμονες από το Harvard, προειδοποιούν τον κόσμο να μην εγκαταλείψει τα ψάρια λόγω του φόβου πιθανής δηλητηρίασης από υδράργυρο. Αν ανησυχείτε πραγματικά για τον υδράργυρο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα ελαίων από ψάρια κάθε μέρα έτσι ώστε να εξισορροπείτε τα οφέλη ή απλά επιλέξτε σολομό.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε την κατάλληλη δίαιτα για ισχαιμική καρδιοπάθεια  και μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →