Ψευδάργυρος πριν την εγκυμοσύνη

Είναι σημαντικός για την ανάπτυξη, την επούλωση των τραυμάτων και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης σχετίζεται με τη λειτουργία της αντιγραφής των κυττάρων. Οι χαμηλές δόσεις κατά τη διάρκεια της κύησης σχετίζονται με λιποβαρή νεογνά. Αν παίρνατε επαρκείς ποσότητες πριν από την κύηση, κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να λαμβάνετε κατά τη διάρκεια αυτής. Αν, όμως, παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου, αυτό μπορεί να επιδρά στην απορρόφηση του ψευδαργύρου. Σε γενικές γραμμές ο ψευδάργυρος σχετίζεται με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως το κρέας και το ψάρι.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για μια επερχόμενη  εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία,  συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →