Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΕλκώδη κολίτιδαΠως βοηθά το γιαούρτι στην ελκώδη κολίτιδα

Το γιαούρτι και τα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα (δηλαδή κεφίρ) είναι παραδοσιακά φαγητά σε πολλούς πολιτισμούς. Το γιαούρτι παρέχει προβιοτικά που προάγουν την πέψη, την πρόληψη των αερίων και το φούσκωμα, μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, και ακόμη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας. Η ύπαρξη μιας υγιής χλωρίδας του εντέρου είναι επίσης σημαντική ώστε να βοηθήσει το σώμα να αποβάλει τις περίσσειες ορμόνες. Το «Ελληνικό γιαούρτι» είναι ιδιαίτερα γευστικό και ελαφρύ, και λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνες από το κανονικό γιαούρτι, αλλά και όλοι οι τύποι είναι υγιής,  όσο αυτά περιέχουν ζωντανούς ενεργούς μικροοργανισμούς.

Πόση ποσότητα χρειαζόμαστε; Μια ποσότητα των 200γρ. παρέχει περίπου το ¼ των ημερήσιων αναγκών σας σε ασβέστιο μέχρι 3 μερίδες καθημερινά είναι κατάλληλο για εκείνους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα ! Αποφύγετε τα γιαούρτια με πρόσθετη ζάχαρη ή ζελατίνη ή γλυκαντικά, και αντί να επιλέγετε αυτά με φρούτα και γλυκαντικά, να επιλέγετε πάντα μία οργανική επιλογή, για να αποφύγετε τις πρόσθετες ορμόνες και τις περιβαλλοντικές χημικές ουσίες που προστίθενται στα συμβατικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα, στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα εξειδικευμένη για την κολίτιδα! Επίσης μπορεί να συμβάλει στην μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →