Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔυσκοιλιότηταΤροφές για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας
  • Μούρα

Τα μούρα είναι μια από τις καλύτερες τροφές για τη δυσκοιλιότητα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και νερό. Τα μούρα είναι πλούσιες πηγές διαλυτών φυτικών ινών. Τα μούρα περιέχουν επίσης αδιάλυτες φυτικές ίνες στους σπόρους και το δέρμα τους, οι οποίες βοηθούν την τροφή να μετακινείται πιο γρήγορα μέσα στο έντερο για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Τα δαμάσκηνα, φημίζονται ως ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη δυσκοιλιότητα. Ένα φλιτζάνι ωμά δαμάσκηνα περιέχει περισσότερα από 12 γραμμάρια διαιτητικών ινών. Επιπλέον, περιέχουν επίσης μια ουσία που ονομάζεται σορβιτόλη, η οποία δρα ως φυσικό καθαρτικό για την πρόληψη και την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

  • Λαχανικά

Η κατανάλωση άφθονων πολύχρωμων λαχανικών είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Τα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές διαιτητικών ινών και έχουν άλλες καθαρτικές ιδιότητες που εμποδίζουν τα κόπρανα σας να γίνουν πολύ σκληρά. Αν και μπορεί να μην φαίνεται, περιέχουν επίσης πολύ νερό. Ενώ η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι ιδανική, μπορείτε να πάρετε πολλές φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά μετά το ζεμάτισμα, το ψήσιμο στη σχάρα, ακόμη και το τηγάνισμα.

Πίσω →