Αυτή η πεπτική διαταραχή είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει περισσότερο από το 14% του πληθυσμού.

Αν παρατηρήσετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα που συνεχίζονται για τρεις έως έξι μήνες μπορεί να πάσχετε από χρόνια δυσκοιλιότητα.

  1. Δυσκολία και πόνο όταν πηγαίνετε τουαλέτα.
  2. Σκληρά κόπρανα ή κατακερματισμένη κίνηση του εντέρου.
  3. Αίσθημα ατελούς κένωσης.
  4. Αίσθηση της απόφραξης και αδιέξοδης ορθοπρωκτικής. Λιγότερο από τρεις κενώσεις την εβδομάδα

Όντας μια συχνή πάθηση, παρακάτω παρουσιάζονται 4 ποτά για να ανακουφίσουν τη δυσκοιλιότητα:

  1. Αλόε βέρα!

Θεωρείται ένα από τα πιο λειτουργικά φαρμακευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων και συνιστάται για να βελτιώσει τις διαταραχές του γαστρεντερικού, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας. Χάρη στο δραστικό συστατικό του, γλυκοζίτες ανθρακινόνη και αλοΐνη, η αλόε βέρα λειτουργεί σαν καθαρτικό.

  1. Ο χυμός αχλάδι!

Το αχλάδι είναι ένα φρούτο υψηλό σε πηκτίνη, δεδομένης της ικανότητάς του να απορροφά το νερό και να προάγει την εντερική εργασία, διευκολύνοντας την εκκένωση των κοπράνων. Ως εκ τούτου, ο συμπυκνωμένος χυμός φρούτων βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

  1. Το smoothie από παπάγια!

Αυτό λειτουργεί σαν καθαρκτικό, δεδομένου ότι περιέχει παπαΐνη, ένα χωνευτικό ένζυμο που βοηθά στη ρύθμιση της εντερικής διέλευσης, να αφομοιώσει καλύτερα τις πρωτεΐνες. Είναι επίσης ένα φυσικό αντι -φλεγμονώδη που προστατεύει το στομάχι από το έλκος και το ευερέθιστο έντερο. Το ιδανικό είναι να προετοιμάσετε το υγρό με τον πολτό και τους σπόρους της παπάγιας. Πιείτε ένα ποτήρι, ιδανικά το πρωί.

  1. Ο χυμός δαμάσκηνο!

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, ο χυμός δαμάσκηνου βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου. Μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι πίνοντας ένα ποτήρι του ποτού αυτού, πριν από ένα γεύμα για 14 ημέρες, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της χρόνιας δυσκοιλιότητας. Πιο μαλακά κόπρανα παρατηρήθηκαν στις πρώτες 24 ώρες από την πρώτη χρήση του.

 

Πίσω →