Είναι ένα από εκείνα τα θέματα που συχνά δεν θέλουμε να συζητήσουμε, αλλά η επίμονη ή χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι σημάδι υπολειτουργίας του θυρεοειδούς. Επειδή ο θυρεοειδής ρυθμίζει το μεταβολισμό, η μεταβολική επιβράδυνση του υποθυρεοειδισμού επιβραδύνει επίσης το πεπτικό σύστημα και η τροφή κινείται πιο αργά μέσω της πέψης και της αποβολής, με αποτέλεσμα συχνά τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Η έρευνα δείχνει ότι ο υποθυρεοειδισμός μειώνει σημαντικά την οισοφαγική και γαστρική κινητική δραστηριότητα και μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσλειτουργία και ότι ο υποθυρεοειδισμός συμβάλλει στη χρόνια δυσκοιλιότητα.

Συχνά, κοινές θεραπείες, όπως η αύξηση της πρόσληψης νερού, τα φρούτα όπως τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ή ο χυμός από δαμάσκηνα, η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, δοκιμάζονται χωρίς να έχουν κάποιο αποτελέσματα. Τα μη συνταγογραφούμενα, φυτικά και συνταγογραφούμενα φάρμακα ενδέχεται επίσης να μην επιλύσουν το πρόβλημα. Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια δυσκοιλιότητα, θα πρέπει πάντα να κάνετε έλεγχο για υπολειτουργία του θυρεοειδούς.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

▪ ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →