• Βρώμη

Εκτός από ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη δυσκοιλιότητα, είναι μια πηγή απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη βρώμη περιέχει περίπου τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών. Κατά την αγορά βρώμης, αναζητήστε βρώμη ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης και πίτουρο βρώμης για να έχετε τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

  • Καρύδια

Τα καρύδια είναι ένα από τα καλύτερα σνακ που πρέπει να καταναλώνετε όταν έχετε δυσκοιλιότητα. Ένα φλιτζάνι καρύδια περιέχει περίπου 8 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας τα έναν από τους πιο πλούσιους σε φυτικές ίνες ξηρούς καρπούς, μαζί με τα αμύγδαλα και τα καρύδια πεκάν. Επιπλέον, τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ανακουφίζουν τη δυσκοιλιότητα.

  • Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι άλλη μια τροφή που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρους chia σε πουτίγκες, μαρμελάδες, smoothies, σαλάτες και πολλά άλλα. Αυτό που κάνει τους σπόρους chia μία από τις καλύτερες τροφές για τη δυσκοιλιότητα είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Οι σπόροι Chia είναι γεμάτοι με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά για την υποστήριξη της πέψης.

  • Σόγια

Η σόγια είναι ένα είδος οσπρίων που καταναλώνεται πιο ευρέως με τη μορφή τόφου. Χρησιμοποιούνται επίσης ως υποκατάστατο κρέατος σε μια ποικιλία τροφών με βάση τα λαχανικά. Ένα φλιτζάνι σόγια περιέχει 17 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας τα ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη δυσκοιλιότητα. Το μαγείρεμα ή το βράσιμο σόγιας δεν θα βλάψει την περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Δυστυχώς, η κατανάλωση γάλακτος σόγιας δεν θα είναι χρήσιμη, καθώς οι περισσότερες ίνες της σόγιας αφαιρούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής.

 

Πίσω →