Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔυσανεξία σε Λακτόζη- ΓλουτένηΤο γιαούρτι η εναλλακτική λύση στη δυσανεξία στη λακτόζη

Το γιαούρτι – Το καλύτερο αγαθό για την πέψη

Το γιαούρτι παρασκευάζεται από γάλα που πήζει και ζυμώνεται με 2 βακτηρίδια. Τα βακτηρίδια πρέπει να παραμένουν «ζωντανά» στο γιαούρτι καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι την κατανάλωση.

Είναι ένα υγιές, ελαφρύ, θρεπτικό και ιδιαίτερα εύπεπτο σνακ, ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Μαζί με το γάλα είναι η κύρια πηγή ασβεστίου και είναι ένα βασικό τρόφιμο της μεσογειακής διατροφής.

Ποια είναι τα οφέλη του γιαουρτιού;

Είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη στο γάλα.

Τα βακτηρίδια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, και είναι σημαντικά για την κατάλληλη λειτουργία του εντέρου καθώς επίσης αποτρέπουν τα γαστρεντερικά προβλήματα.

Η κατανάλωση του γιαουρτιού είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν παίρνετε τα αντιβιοτικά, τα οποία καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα του εντέρου.

Προσφέρει σημαντική βοήθεια  ενάντια στην παχυσαρκία δεδομένου ότι προσφέρει μια μεγάλη αίσθηση κορεσμού, με λίγες θερμίδες.

Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι δίαιτες που περιέχουν το γιαούρτι είναι αποτελεσματικότερες, πιθανώς λόγω της περιεκτικότητας σε ασβέστιο, η οποία συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και της μείωσης βάρους.

Θρεπτική αξία

πλούσιο σε:

  • υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη,
  • βιταμίνες Β, Α,
  •  ασβέστιο,
  •  φώσφορος,
  • ψευδάργυρος
  • ιώδιο.

100.gr το γιαούρτι άπαχο(0%) παρέχει 52 θερμίδες.

100 gr. Το πλήρες γιαούρτι (10%) παρέχει 130 θερμίδες.

Πίσω →