7 τροφές για γερή καρδιά

1) ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ: Σύμφωνα με δημοσίευμα του Συμβουλίου Σιτηρών  του Καναδά, η κατανάλωση 3-6 κουταλιών της σούπας (30-50 g) λιναρόσπορου καθημερινά, για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, μειώνει σημαντικά την κακή χοληστερόλη στο αίμα.

2) ΣΚΟΡΔΟ: Μια μελέτη από το Ινστιτούτο Τοξικολογίας, του Κινέζικου Πανεπιστήμιου του Shandong κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου επιδρά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

3) ΚΑΡΟΤΟ: Σ’ ένα μεγάλο ποσοστό συμβάλει η β-καροτίνη και εξουδετερώνει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται στην καρδιά από την εισπνοή καπνού ή τη ρύπανση.

4) ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό ‘‘Hypertension’’ έδειξε μείωση στην αρτηριακή πίεση μέσα σε 24-ώρες σε ασθενείς που είχαν λάβει χάπια νιτρικού και σε εκείνους που κατανάλωναν χυμό από παντζάρια.

5)ΒΡΩΜΗ. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), διαπιστώθηκε ότι η τακτική κατανάλωση βρώμης μειώνει πραγματικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων μέσω της μείωσης της χοληστερόλης στο αίμα.

6) ΦΥΚΙΑ: Παρέχουν εκπληκτικά οφέλη για την καρδιά, όπως αντιοξειδωτικά και υγιεινά λίπη.

7) ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Περιέχει φλαβονοειδή, που είναι ενώσεις όπου δρουν ως αντιοξειδωτικά. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη σας για γλυκό, να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων.

Πίσω →