Η γυναικομαστία είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει συσσώρευση του λίπους πάνω από την περιοχή του στήθους. Για να απαλλαγείτε από τη γυναικομαστία, οι ακόλουθες μέθοδοι είναι το κλειδί:

  • Εξισορρόπηση ορμονών
  • Ειδική δίαιτα
  • Γλυπτική στήθους
  • Αερόβια γυμναστική στοχευμένη στη μείωση του λίπους στο στήθος

Η εξισορρόπηση των ορμονών έχει να κάνει με την εξισορρόπηση των επιπέδων τεστοστερόνης και της συγκέντρωσης των επιπέδων των οιστρογόνων στο αίμα. Πρέπει να τρώτε έως και 3 γεύματα και 2 σνακ την ημέρα, έτσι ώστε να μπορείτε να τονώσετε το μεταβολισμό, και να μειώσετε τον καταβολισμό, γεγονός που θα επηρεάσει τη στάθμιση των ορμονών. Χρησιμοποιήστε σύνθετες ασκήσεις, προκειμένου να τονωθούν περισσότερο οι μυϊκές ίνες και να αυξηθούν οι συγκεντρώσεις της τεστοστερόνης. Αποφύγετε τις πολλές ώρες αερόβιας άσκησης, κάντε σύντομες συνεδρίες με μεγαλύτερη ένταση. Επιλέξτε τρόφιμα που θα διεγείρουν την παραγωγή τεστοστερόνης, ένα παράδειγμα είναι ο κουρκουμάς.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για ενήλικες με σκοπό να μειωθεί ο λιπώδης ιστός. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

Πίσω →