Η θυρεοειδής ορμόνη λέει σε όλα τα κύτταρα του σώματός σας πόσο απασχολημένοι πρέπει να είναι. Η παραγωγή μεγάλης ποσότητας θυρεοειδικής ορμόνης, ονομάζεται υπερθυρεοειδισμός και έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη λειτουργία του σώματος. Αντιθέτως, όταν δεν υπάρχει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη (υποθυρεοειδισμός), το σώμα σας επιβραδύνεται. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες του υποθυρεοειδισμού παγκοσμίως είναι οι μειωμένες ποσότητες πρωτεΐνης και η έλλειψη ιωδίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο κύρια συστατικά που απαιτούνται για την παραγωγή της θυρεοειδούς ορμόνης είναι η τυροσίνη (ένα αμινοξύ από την πρωτεϊνική διατροφή) και το ιώδιο (ένα φυσικό άλας).

Το ιώδιο αποτελεί βασικό συστατικό της θυρεοειδούς ορμόνης και η θυρεοειδική ορμόνη είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη. Κατά μέσο όρο χρειαζόμαστε περίπου 150 μικρογραμμάρια ιωδίου ημερησίως. Παρακάτω υπάρχει η περιεκτικότητα σε ιώδιο ορισμένων γνωστών τροφίμων:

  • Μπακαλιάρος: 85γρ περιέχουν 99mg ιωδίου
  • Γαρίδες: 85γρ περιέχουν 35mg ιωδίου
  • Γαλοπούλα: 85γρ περιέχουν 34mg ιωδίου
  • Γάλα χαμηλών λιπαρών: 1 ποτήρι περιέχει 56mg ιωδίου
  • Αυγό: 1 μεγάλο περιέχει 24mg ιωδίου
  • Μπανάνα: 1 ολόκληρη περιέχει 3mg ιωδίου
  • 1/2κ.γλυκού ιωδιούχο αλάτι : περιέχει 142mg ιωδίου

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →