Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και ΥποθυρεοειδισμόςΤροφές που πρέπει να αποφεύγετε με υποθυρεοειδισμό.
  • Γλουτένη και επεξεργασμένα τρόφιμα

Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσες αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα, οδηγώντας σε φλεγμονή και δυνητικά προκαλώντας βλάβη στον θυρεοειδή αδένα. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε περιλαμβάνουν το σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

 

 

  • Σόγια

Η σόγια περιέχει βρογχοκοιλογόνα, τα οποία είναι ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Είναι καλύτερο να περιορίσετε την κατανάλωση προϊόντων σόγιας, ειδικά εάν έχετε υποθυρεοειδισμό

  • Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν βρογχοκηλογόνα που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Είναι προτιμότερο να περιορίσετε την κατανάλωση αυτών των λαχανικών, ειδικά εάν έχετε μια αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς.

  • Επεξεργασμένες τροφές

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συχνά πλούσια σε πρόσθετα και συντηρητικά, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Είναι καλύτερο να περιορίσετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και να επιλέξετε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

  • Ζάχαρη

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και άλλες ορμονικές ανισορροπίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Οι ζαχαρούχες τροφές είναι μια από τις τροφές για τον υποθυρεοειδισμό που πρέπει να αποφεύγετε.

Πίσω →