Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ορμόνη του θυρεοειδούς. Αυτή η ασθένεια είναι πιο κοινή σε γυναίκες και σε άτομα άνω των 50 ετών. Αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι του υποθυρεοειδισμού στην εγκυμοσύνη; Ο κίνδυνος ότι η μητέρα θα έχει κίνδυνο για αποβολή, καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα, πρόωρο τοκετό, υπέρταση, ελαττώματα του μωρού, αιμορραγία μετά τον τοκετό ή ακόμη και θάνατο του μωρού. Είναι ζωτικής σημασίας η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα:

Όλες οι έγκυες γυναίκες που παρατηρούν αραίωση και διατήρηση του καρδιακού ρυθμού πάνω από 100 παλμούς ανά λεπτό πρέπει να επισκεφθούν αμέσως το γιατρό τους για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο υποθυρεοειδισμού.

Σύμφωνα με ειδικούς της υγείας, ο υποθυρεοειδισμός κατά την εγκυμοσύνη είναι δύσκολο να εντοπιστεί, διότι πολλές από τις φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό το στάδιο είναι παρόμοιες με τα συμπτώματα δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς, όπως για παράδειγμα η αίσθηση ζέστης, η υπερβολική εφίδρωση, ο εμετός, ή η ταχυκαρδία.

Επομένως όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κάνουν εξετάσεις για θυρεοειδή για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μωρό αλλά και στις ίδιες.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

  1. American Thyroid Association. Thyroid Disease and Pregnancy. June 2012. http://www.thyroid.org/thyroid-disease-and-pregnancy/. Accessed March 13, 2014.
  2. National Endocrine and Metabolic Diseases Information Service. Pregnancy and Thyroid Disease. April 2012. NIH Publication No. 12–6234. http://www.endocrine.niddk.nih.gov/pubs/pregnancy/. Accessed March 13, 2014.

Πίσω →