Πολλές μελέτες έχουν βρει συσχέτιση μεταξύ χαμηλών επιπέδων Βιταμίνης D και της θυρεοειδίτιδας Hashimoto. Σε μια μελέτη 218 ατόμων με Hashimoto το 85% είχε ανεπάρκεια βιταμίνης D. Τα άτομα με διαγνωσμένη θυρεοειδίτιδα του Hashimoto θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα επίπεδα της βιταμίνης. Η βιταμίνη D μπορεί να παραχθεί από τον ίδιο τον οργανισμό κάτω από έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου ή έπειτα από κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών ή συμπληρωμάτων. Λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής όλο και περισσότεροι ενήλικες περνάνε τον περισσότερο τους χρόνο σε εσωτερικό χώρο με αποτέλεσμα τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D να εμφανίζονται όλο και συχνότερα.

Περίπου 5-30 λεπτά έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία από τις 10 π.μ – 3 μ.μ για τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια ή την πλάτη χωρίς αντηλιακό συνήθως οδηγεί σε επαρκή επίπεδα της βιταμίνης D. Εάν η συχνή έκθεση στον ήλιο δεν είναι δυνατή μια λύση είναι η λήψη συμπληρωμάτων, καθώς μικρό πλήθος τροφών περιέχει επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Οι καλύτερες διαιτητικές πηγές πρόσληψης βιταμίνης D είναι:

  • Τα λιπαρά ψάρια όπως: ο ξιφίας, ο τόνος και ο σολομός.
  • Εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως: εμπλουτισμένος χυμός πορτοκάλι και γάλα.
  • Σαρδέλες
  • Μανιτάρια

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →