1.Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό;

Οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό θα πρέπει να αποφεύγουν τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, λάχανο), προϊόντα σόγιας, υπερβολική πρόσληψη ιωδίου και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

2.Τι πρέπει να τρώω εάν έχω υποθυρεοειδισμό;

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ιώδιο (π.χ. θαλασσινά, γαλακτοκομικά), πηγές σεληνίου (π.χ. καρύδια Βραζιλίας), άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως.

3.Είναι το ρύζι καλό για τον υποθυρεοειδισμό;

Ναι, το ρύζι θεωρείται καλή τροφή στον υποθυρεοειδισμό, καθώς είναι ένας κόκκος χωρίς γλουτένη και αποτελεί μια καλή πηγή ενέργειας.

4.Ποιο φρούτο είναι καλό για τον θυρεοειδή;

Τα μούρα, οι μπανάνες, τα μήλα, τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Σστοχεύετε πάντα σε δύο με τρεις μερίδες κάθε μέρα. Κάθε φρούτο έχει μοναδικά οφέλη, αλλά όλα προσφέρουν οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν στις διαταραχές του θυρεοειδούς.

5.Είναι το περπάτημα βοηθητικό για τον θυρεοειδή;

Το περπάτημα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μπορεί επίσης να ωφελήσει την κατάθλιψη και την κόπωση, που είναι κοινά συμπτώματα των διαταραχών του θυρεοειδούς.

6.Είναι το κοτόπουλο καλό για τον θυρεοειδή;

Η πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, βρίσκεται σε αφθονία στο κοτόπουλο. Επιπλέον, το κοτόπουλο περιλαμβάνει σελήνιο, ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Πίσω →