Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Ύπνος5 τρόφιμα που δεν είναι καλό να τα τρώτε πριν τον ύπνο!

Για να έχουμε μια υγιεινή διατροφή, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για κάθε είδος τροφίμων, ειδικά στο δείπνο. Παρακάτω είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε το βράδυ.

  1. Ζυμαρικά!

Είναι υδατάνθρακες που γίνονται λίπος μετά την πέψη. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν προστίθενται έλαια, κρέμες ή σάλτσες που εμποδίζουν την πέψη πριν από τον ύπνο. Αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας αϋπνία.

  1. Δημητριακά!

Είναι ένα λάθος που γίνεται κατά τη διάρκεια δείπνου, αλλά θεωρείται ότι έχουν πολλή ζάχαρη που αποτρέπουν τον βαθύ ύπνο. Εάν τρώτε, να επιλέξετε αυτά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χωρίς ζάχαρη, να επιλέξετε το αποβουτυρωμένο γάλα και προσθέστε λίγα φρούτα.

  1. Σκόρδο!

Αυτό το συστατικό προκαλεί επίσης κακή αναπνοή, προκαλεί καούρα και παλινδρόμηση, όπως τα πικάντικα τρόφιμα.

  1. Σοκολάτα!

Περιέχει καφεΐνη που βελτιώνει τη διάθεση. Περιέχει επίσης διεγερτικά, όπως η θεοβρωμίνη που εμποδίζει την διάθεση για ύπνο.

  1. Παγωτά!

Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητάς σε γάλα και ζάχαρη, είναι ένα τρόφιμο που παρέχει ενέργεια και τελικά μετά από την πέψη του αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος.

Η διαιτολόγος Χαριστού Ιουλία  θα σας συνιστούσε  το δείπνο τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο και σε μικρές ποσότητες για να έχετε μια καλή πέψη και όνειρα γλυκά

Πίσω →