5 τροφές που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

Είναι δύσκολο να αντισταθείς να πάρεις ένα χάπι για την ανακούφιση του πονοκεφάλου, ειδικά αυτό το είδος που σε εξουθενώνει να κάνεις κάτι παραγωγικό ή να πεις κάτι καλό. Θέλεις απλά να σταματήσει. Ωστόσο, αν θέλεις να αποφύγεις τα συνθετικά χάπια για την ανακούφιση του πονοκεφάλου, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις, και πεντανόστιμες επίσης!

Τα 5 ακόλουθα τρόφιμα θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις έναν επερχόμενο πονοκέφαλο ή θα σταματήσουν αυτόν που έχεις ήδη.

1. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τις ημικρανίες. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική διατροφική σύνθεση του, δεν θα μπορούσε να βλάψει την υγεία σας, ακόμα κι αν τρώτε  όσο το δυνατόν περισσότερο σπανάκι μπορείτε.

2. Λιπαρά ψάρια

Τα άτομα που είναι σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συχνά υποφέρουν από πονοκεφάλους, επειδή αποκλείουν από την διατροφή το λίπος που είναι το 60% του περιεχομένου του μυαλού μας! Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, και τα λιπαρά ψάρια ικανοποιούν αυτή την ανάγκη του σώματος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να είναι η αιτία για τις χρόνιες κεφαλαλγίες. Λιπαρά ψάρια είναι ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η πέστροφα.

3. Καρπούζι

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση του πονοκεφάλου υπό έλεγχο. Εκτός από το άφθονο νερό, πρέπει να καταναλώνουμε και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό και βοηθάει στην ενυδάτωση. Δεν είναι μόνο μια γλυκιά απόλαυση, αλλά συμπληρώνει το σώμα μας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και νερό.

4. Μπανάνα

Το κάλιο είναι χρήσιμο για τη θεραπεία των πονοκεφάλων. Γι 'αυτό όταν αισθάνεστε να σας καταλαμβάνει μια θολούρα, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως οι μπανάνες. Μία μέτρια μπανάνα σας παρέχει 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε κάλιο.

5. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα εκτός από το να σταματήσουν μια ημικρανία ή έναν πονοκέφαλο στα μέσα των «βασανιστηρίων» του, μπορούν επίσης να έχουν και προληπτικό αποτέλεσμα λόγω της περιεκτικότητας τους σε μαγνήσιο. Δοκιμάστε για σνακ να φάτε μια χούφτα αμύγδαλα και δείτε αν περιορίζονται οι απρόσκλητοι πονοκέφαλοι.

Πίσω →