Το Cranberry χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και την πρόληψη κυστίτιδων και άλλων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα δρα ως φραγμός απέναντι σε βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις. Δηλαδή, εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηριδίων αυτών στα τοιχώματα της ουρογεννητικής οδού , ιδιαίτερα της ουροδόχου κύστης.

Γενικότερα ,συμβάλλει στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Έρευνες έδειξαν ότι το Cranberry αποδείχτηκε ικανό να μειώσει σημαντικά την υποτροπή των ουρολοιμώξεων σε κορίτσια προεφηβικής ηλικίας.

Σε σχέση με τις γυναίκες, οι άντρες είναι λιγότερο επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να αναπτύξουν προστατίτιδα, μια φλεγμονή του αδένα του προστάτη ,καθώς και καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, κατά την οποία ο αδένας αυξάνεται σε μέγεθος. Έρευνες έδειξαν ότι η καθημερινή λήψη συμπληρώματος διατροφής με Cranberry κατάφερε να βελτιώσει διάφορες παραμέτρους της υγείας του προστάτη.

Το Cranberry έχει αποδείξει την ικανότητά του να εμποδίζει τη δράση του πυλωρού, του βακτηριδίου που σχετίζεται με την ανάπτυξη του έλκους.

 

Ακόμα, το Cranberry είναι σπουδαία πηγή φλαβονοειδών , περιέχει βιταμίνες C, D, κάλιο και σίδηρο, ενώ είναι φτωχό σε θερμίδες .

Πίσω →