Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και ΟρμόνεςΗ διατροφή σας είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης σας.

Εμμηνόπαυση και αύξηση βάρους: Μήπως πάντα πάνε μαζί; Μπορεί να φαίνεται έτσι, ειδικά επειδή το να κερδίζετε βάρος είναι τόσο συχνό μετά την εμμηνόπαυση. Περίπου το 30% των γυναικών ηλικίας 50 έως 59 δεν είναι απλά υπέρβαρες, αλλά παχύσαρκες. Παρακάτω είναι συμβουλές για τους κινδύνους της αύξησης βάρους και πώς η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να το κρατήσετε μακριά μετά την εμμηνόπαυση. Πολλοί από τους κινδύνους της αύξησης βάρους είναι πολύ γνωστοί: υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, και διαβήτης, για να αναφέρουμε μερικούς. Επιπλέον το λίπος στην περιφέρεια της μέσης είναι αυτό που σας δημιουργεί αυτούς τους κινδύνους περισσότερο.

Τι είναι αυτό στην εμμηνόπαυση που το κάνει τόσο δύσκολο να διατηρήσετε το βάρος σας; Είναι πιθανό ένα μείγμα από παράγοντες που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση και τη γήρανση.

  1. Η επίδραση των οιστρογόνων.

Σε μελέτες σε ζώα, τα οιστρογόνα φαίνεται ότι βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Με χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, τα ζώα στο εργαστήριο έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και να είναι λιγότερο σωματικά δραστήρια. Μειωμένα οιστρογόνα μπορεί επίσης να μειώσουν τον μεταβολικό ρυθμό, ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα μετατρέπει την αποθηκευμένη ενέργεια σε ενέργεια κίνησης. Είναι δυνατόν το ίδιο να συμβαίνει και με τις γυναίκες, όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν μετά την εμμηνόπαυση. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η θεραπεία με οιστρογόνα αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας μιας γυναίκας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αργή αύξηση του σωματικού βάρους. Η έλλειψη των οιστρογόνων μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα να χρησιμοποιήσει τα άμυλα και τη ζάχαρη στο αίμα λιγότερο αποτελεσματικά, με το οποίο θα αυξηθεί η αποθήκευση λίπους και θα είναι πιο δύσκολο να χάσετε βάρος.

  1. Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία.

Καθώς περνάει η ηλικία, συμβαίνουν πολλές αλλαγές που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους. Για παράδειγμα:

  • Είναι λιγότερο πιθανό να ασκηθείτε. 60% των ενηλίκων δεν είναι ενεργοί αρκετά όσο αυξάνει η ηλικία.
  • Χάνετε μυϊκή μάζα, η οποία μειώνει την ανάπαυση του μεταβολισμού σας, πράγμα που καθιστά ευκολότερο το να κερδίσετε βάρος.
  • Ο ρυθμός με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για να χρησιμοποιήσετε την ίδια ενέργεια όπως και στο παρελθόν και να επιτευχθεί απώλεια βάρους, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε το ποσό του χρόνου και της έντασης που γυμνάζεστε.

Πως η άσκηση βοηθάει μετά την εμμηνόπαυση!

Όσο πιο δραστήριες είστε, τόσο λιγότερο βάρος είναι πιθανό να κερδίσετε. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν αερόβια άσκηση κάθε μέρα για 10 ή περισσότερα λεπτά είχαν 6 λιγότερους πόντους γύρω από τη μέση σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν ασκούνταν.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

 

Πίσω →