Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και HashimotoΤρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στο θυρεοειδή Hashimoto

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στον θυρεοειδή είναι:

  1. Ζάχαρα και γλυκαντικά: όπως μέλι, αγαύη, σιρόπι σφενδάμου κτλ.
  2. Φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη: όπως καρπούζι, μάνγκο, σταφύλια κτλ.
  3. Ντομάτες, πατάτες, πιπεριές, μανιτάρια.
  4. Σπόροι: όπως σιτάρι, βρώμη, κριθάρι κτλ.
  5. Γαλακτοκομικά προϊόντα: όπως γάλα, κρέμα γάλακτος, ορό γάλακτος.
  6. Σόγια: όπως γάλα σόγιας, σάλτσα σόγιας, τόφου.
  7. Αλκοόλ.
  8. Λεκτίνες: οι λεκτίνες είναι ενώσεις που μπορούν να προωθήσουν διαρροές στο έντερο. Αποφύγετε τα καρύδια, τα φασόλια, τη σόγια, το φυστικέλαιο, το φυστικοβούτυρο και τα προϊόντα σόγιας.
  9. Μεταποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →