Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και HashimotoΤρόφιμα για σωστή διατροφή σε θυρεοειδή Hashimoto

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια ειδική διατροφή για το χασιμότο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε. Στην πραγματικότητα η διατροφή βασίζεται σε λαχανικά και βιολογικά κρέατα, ψάρια, υγιή λίπαρά και ζυμωμένα τρόφιμα. Η κατανάλωση άφθονων λαχανικών θα αναπτύξει καλά βακτήρια στο έντερο, θα αποτοξινώσει το συκώτι και θα βελτιώσει την ανοχή σας για μια ευρύτερη ποικιλία τροφίμων. Τα τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε με άνεση είναι τα παρακάτω:

  1. Τα περισσότερα λαχανικά: όπως σπαράγγια, μαρούλια, παντζάρια, καρότα, σέλινο, αγκινάρες, σκόρδο, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, αγγούρια.
  2. Τρόφιμα που έχουν επεξεργαστεί ζύμωση: όπως ξινολάχανο, γιαούρτι, τουρσιά.
  3. Κρέατα : όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, βοδινό, αρνί κτλ.
  4. Φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη : όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα, μήλα, ροδάκινα, αχλάδια, κεράσια, μούρα.
  5. Καρύδα : όπως βούτυρο καρύδας, γάλα καρύδας, λάδι καρύδας.
  6. Τσάι βοτάνων χωρίς καφεΐνη.
  7. Ελιές και ελαιόλαδο.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →