Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και HashimotoΟι 7 πιο συχνές ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών στο Hashimoto

Γιατί έχουμε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών;

Ενώ τα μακροθρεπτικά συστατικά υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες είναι τα τρία βασικά συστατικά της διατροφής μας, τα μικροθρεπτικά συστατικά είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας. Τα περισσότερα άτομα με Χασιμότο έχουν πολυάριθμες ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά.

Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης τροφών φτωχών σε θρεπτικά συστατικά ή τροφών με λιγότερα βιοδιαθέσιμα  θρεπτικά συστατικά, μετά από δίαιτα περιορισμένων θερμίδων, φλεγμονή από λοιμώξεις ή τροφικές ευαισθησίες , λήψη ορισμένων φαρμάκων ή ανισορροπία των βακτηρίων του εντέρου .

Η έλλειψη επαρκών θυρεοειδικών ορμονών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, καθώς καθιστά την εξαγωγή θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα πιο δύσκολη και λιγότερο αποτελεσματική. Επιπλέον, αυτές οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του Hashimoto, το οποίο με τη σειρά του καθιστά πιο δύσκολη την εξαγωγή θρεπτικών συστατικών και δημιουργεί έναν κύκλο που μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσει.

Οι 7 πιο συχνές ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών στο Hashimoto

Οι πιο συνηθισμένες ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά στο Hashimoto είναι

  • Σελήνιο
  • Βιταμίνη D
  • Βιταμίνη Β12
  • Σίδηρος/ Φερριτίνη (η πρωτεΐνη αποθήκευσης σιδήρου)
  • Θειαμίνη
  • Ψευδάργυρος
  • Μαγνήσιο

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

▪ ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →