Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και HashimotoΗ σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής στη διαχείριση των συμπτωμάτων θυρεοειδίτιδας Hashimoto

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της θυρεοειδίτιδας Hashimoto. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μια ποικιλία τροφών που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη βέλτιστη υγεία του θυρεοειδούς. Εκτός από την αποφυγή τροφών που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της πάθησης, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς και να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα.

Ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία του θυρεοειδούς είναι το ιώδιο. Το ιώδιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και η έλλειψη ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε υποθυρεοειδισμό. Καλές πηγές ιωδίου περιλαμβάνουν τα φύκια, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το ιωδιούχο αλάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε πολύ ιώδιο, καθώς οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί επίσης να είναι επιβλαβείς για τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Εκτός από το ιώδιο, το σελήνιο είναι ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία του θυρεοειδούς. Το σελήνιο βοηθά στη μετατροπή των θυρεοειδικών ορμονών στην ενεργή τους μορφή και επίσης έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα. Καλές πηγές σεληνίου περιλαμβάνουν τα καρύδια Βραζιλίας, τα θαλασσινά και το κόκκινο κρέας.

Πίσω →