Οι ζωικές πρωτεΐνες είναι "πλήρεις" πρωτεΐνες, που σημαίνει ότι περιέχουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει μόνο του. Αυτά τα αμινοξέα παίζουν έναν τεράστιο ρόλο στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, επιπλέον βοηθάνε την ανοικοδόμηση κάθε δομής στο σώμα σας. Η ζωική πρωτεΐνη περιέχει επίσης αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη λειτουργία του θυρεοειδούς, όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και η τυροσίνη. Παρακάτω είναι η σημασία καθεμιάς από αυτές τις θρεπτικές ουσίες, που είναι άφθονες στο βόειο κρέας, το κοτόπουλο και άλλες ζωικές πρωτεΐνες.

  • Το σελήνιο.

Το ένζυμο που χρησιμοποιεί ο θυρεοειδής σας για να μετατρέψει την Τ4 (τη μορφή αποθήκευσης της θυρεοειδούς ορμόνης) σε Τ3 (την ενεργό μορφή), έτσι ώστε να μπορεί να τροφοδοτήσει τη μεταβολική σας λειτουργία. Το σελήνιο δρα επίσης για να εξουδετερώνει το υπεροξείδιο του υδρογόνου, ένα επιβλαβές, οξειδωτικό παραπροϊόν της μετατροπής ιωδίου στον θυρεοειδή σας που οδηγεί σε αυτοάνοση απάντηση. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με χασιμότο με χαμηλά επίπεδα σεληνίου που αύξησαν την ημερήσια πρόσληψη σε μόλις 200 mcg κατάφεραν να μειώσουν τα αντισώματα θυρεοειδούς κατά περίπου 64%!

  • Ο ψευδάργυρος.

Ο ψευδάργυρος είναι μια άλλη ζωτική θρεπτική ουσία για την υγεία του θυρεοειδούς που βοηθά στη μετατροπή της Τ4 σε Τ3. Ο ψευδάργυρος είναι επίσης απαραίτητος για να ενεργοποιήσετε τους υποδοχείς θυρεοειδικών ορμονών του υποθαλάμου σας. Ο υποθάλαμος απαιτεί ψευδάργυρο να μετρήσει με ακρίβεια τα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών για να αυξήσει την παραγωγή όταν τα επίπεδα είναι χαμηλά. Για αυτούς τους λόγους, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου συνδέεται με την μειωμένη παραγωγή θυρεοειδούς και τον υποθυρεοειδισμό.

  • Ο σίδηρος και η τυροσίνη.

Όταν τρώτε ιώδιο το σώμα σας το μετατρέπει χρησιμοποιώντας ένα ένζυμο που εξαρτάται από το σίδηρο. Το ιώδιο στη συνέχεια συνδυάζεται με τυροσίνη για να σχηματίσει πραγματικές θυρεοειδικές ορμόνες. Ο θυρεοειδής σας χρειάζεται επίσης σίδηρο, μαζί με σελήνιο και ψευδάργυρο, για να μετατρέψετε το Τ4 σε Τ3. Μπορείτε γρήγορα να αρχίσετε να βλέπετε τον κοινό παρονομαστή σε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά! Χωρίς αυτά, ο θυρεοειδής απλά δεν μπορεί να παράγει τις ορμόνες του και η μορφή αποθήκευσης των ορμονών σας δεν είναι σε θέση να φτάσει στην ενεργό κατάσταση.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →