Ο θυρεοειδής σας και ολόκληρο το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξαρτάται από μια σειρά βιταμινών Β που λειτουργούν αποτελεσματικά. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως η ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β που χρειάζονται για να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Οι ακόλουθες βιταμίνες Β βρίσκονται στα φυλλώδη πράσινα:

  • Β1 (θειαμίνη).

Η θειαμίνη βοηθά το σώμα σας να παράγει νέα κύτταρα και μειώνει το άγχος προστατεύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Β2 (ροβοφλαβίνη).

Η ριβοφλαβίνη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι επιζήμιες για ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς σας.

  • Β3 (νιασίνη).

Η νιασίνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες θρεπτικό συστατικό.

  • Β9 (φολατίνη).

Το φυλλικό οξύ, που ονομάζεται επίσης φολικό οξύ με τη συνθετική του μορφή, έχει πολλά βασικά οφέλη για την υγεία. Παίζει ρόλο στη σύνθεση και επισκευή του DNA και ενθαρρύνει την ανάπτυξη κυττάρων και ιστών σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς σας.

Πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

 

Πίσω →