Τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και για να φέρει την ενεργό θυρεοειδή ορμόνη στα κύτταρά σας. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων - ένα βασικό συστατικό του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Τα καρότα και οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο διεγείρει τα Τ-κύτταρα και άλλους τύπους αντισωμάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα για να προστατεύουν από μόλυνση. Τα καρότα περιέχουν επίσης μια σειρά από αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ικανότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι γλυκοπατάτες έχουν επίσης ανοσοποιητική ενίσχυση της βιταμίνης C, των βιταμινών Β, του σιδήρου και του φωσφόρου.

Το φαγητό που τρώτε μπορεί να είναι το φάρμακό σας, τρέφοντας το σώμα σας και τροφοδοτώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Με την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του θυρεοειδούς, έχετε τη δύναμη να αντιστρέψετε την κατάστασή σας και να παρακολουθήσετε τα συμπτώματα του χασιμότο να μειώνονται και ακόμη και να εξαφανίζονται!

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →