Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και ΕμμηνόπαυσηΤα τρόφιμα που καθυστερούν την έναρξη της εμμηνόπαυσης!

Σχεδόν όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να καθυστερήσει η διαδικασία της εμμηνόπαυσης. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει με τη βοήθεια κάποιων τροφίμων.

Το μυστικό είναι ότι αυτά τα τρόφιμα που καθυστερούν την εμμηνόπαυση γιατί περιέχουν φυτοοιστρογόνα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας των γυναικείων ορμονών που ονομάζονται οιστρογόνα.

Αυτά είναι:

 1. Η σόγια
 2. Το μήλο
 3. Το ρύζι
 4. Το σέλινο
 5. Το μπρόκολο
 6. Τα μανιτάρια
 7. Ο λιναρόσπορος
 8. Η φακή
 9. Τα φασόλια
 10. ‘Τα ρεβίθια
 11. Το κουνουπίδι
 12. Τα καρότα
 13. Το ζαχαρότευτλο

Οι ερευνητές λένε ότι τα κύρια φυτοοιστρογόνα που περιέχουν τα όσπρια, τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι: οι ισοφλαβόνες, οι λιγνάνες και η κουμεστρόλη. Όλες αυτές οι ενώσεις, καθυστερούν την άφιξη της εμμηνόπαυσης, έχουν μειωμένα κλιμακτηριακά συμπτώματα (εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και κολπική ξηρότητα) και προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού, του ενδομητρίου και του παχέος εντέρου, και την οστεοπόρωση. Με όλα αυτά τα οφέλη, δεν χρειάζεται να περιμένετε να πάτε στα 40 για να τα καταναλώνετε, αλλά ξεκινήστε τα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως. Διαλέξτε την προσωπική σας  Διατροφή για γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης  και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία.

Πίσω →