Αυτό το άρθρο βοηθά να σας εξοπλίσει με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις ανάγκες σας σε ασβέστιο στην εμμηνόπαυση. Πιθανότατα γνωρίζετε ότι μια από τις ατυχείς συνέπειες για την υγεία από την πρώιμη εμμηνόπαυση είναι ένας αυξημένος κίνδυνος οστεοπόρωσης. Ομοίως, πιθανότατα γνωρίζετε ότι φροντίζοντας να έχετε αρκετό ασβέστιο είναι ένας από τους πιο συνιστώμενους τρόπους για να διατηρήσετε τα οστά σας ισχυρά

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Η πρόσληψη αρκετού ασβεστίου είναι μια καθοριστική ανάγκη για την κατασκευή οστών, αλλά πολλοί από εμάς δεν παίρνουν αρκετό ασβέστιο. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας συνιστούν ότι εάν είστε στην εμμηνόπαυση, πρέπει να παίρνετε τουλάχιστον 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα εάν βρίσκεστε σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και 1.500 mg αν δεν είστε.

Ρίξτε μια ματιά στην καθημερινή σας διατροφή για να δείτε αν μπορείτε και πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου σας μέσω των τροφών που τρώτε. Σε γενικές γραμμές καλές πηγές ασβεστίου είναι: το γάλα, η φέτα, το τόφου, το ταχίνι, το σπανάκι, οι σαρδέλες, ο σολομός, το μπρόκολο, τα μαύρα φασόλια και τα αμύγδαλα.

Χρειάζεστε άλλες βιταμίνες και μέταλλα για να βοηθήσετε το ασβέστιο να απορροφηθεί καλύτερα. Αυτά είναι:

Η βιταμίνη D.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο. Ενώ μπορείτε να πάρετε τη βιταμίνη D από τον ήλιο, δεν θεωρείται πάντοτε ο καλύτερος τρόπος, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίρνετε αρκετή.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη, η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι πολύ πιο κοινή από ό, τι πιστεύουμε. Μπορείτε να πάρετε τη βιταμίνη D μέσω της διατροφή από λιπαρά ψάρια (σολομό, σαρδέλες, ρέγγα), ενισχυμένο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, κρόκοι αυγών και εμπλουτισμένα δημητριακά και ψωμιά.

Το μαγνήσιο.

Το μαγνήσιο το είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη υγεία του σκελετού. Επιπλέον, φαίνεται να καταπολεμά την κόπωση και να ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, καθώς επίσης βοηθά στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Η συνήθης δοσολογία είναι περίπου 200 έως 750 μονάδες ανάλογα με το πόσο ασβέστιο λαμβάνετε. Μερικές καλές φυσικές πηγές μαγνησίου είναι: οι ολόκληροι κόκκοι, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, το κρέας, τα ψάρια και τα φασόλια.

Το βόριο.

Το βόριο είναι ένα άλλο μέταλλο που βοηθά στην πρόληψη της απώλειας. Καλές φυσικές πηγές βορίου είναι τα φρούτα (συμπεριλαμβανομένων των μήλων και των αχλαδιών), τα πράσινα και σκούρα κίτρινα λαχανικά (συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου και των καρότων) και τα καρύδια (συμπεριλαμβανομένων των αμυγδάλων και των φουντουκιών).

Η βιταμίνη Κ.

Η βιταμίνη Κ είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας για την υγεία των οστών. Οι περισσότερες γυναίκες, όμως, έχουν αρκετή βιταμίνη Κ μέσω της διατροφής τους δεδομένου ότι βρίσκονται σε πολλά λαχανικά.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Διαλέξτε μία από τις παρακάτω δίαιτες και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία :

 

7 ήμερο προσωπικό πρόγραμμα  διατροφής / δίαιτας  ή

28 ήμερων προσωπικό πρόγραμμα διατροφής / δίαιτας  ή

14 ήμερο προσωπικο πρόγραμμα για Δίαιτα για μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους 

Πίσω →