Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και ΕμμηνόπαυσηΠως βοηθάει η σόγια στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης!

Πολλές γυναίκες ψάχνουν για φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις, μία προεξέχει και είναι πάντα παρούσα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής: η σόγιας.

Τι είναι η σόγια.

Η σόγια είναι ένα όσπριο που προέρχονται από την Ανατολική Ασία και έχει σαρώσει τον κόσμο ως μια χαμηλού κόστους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πηγή πρωτεΐνης στον 20ο αιώνα. Σήμερα, είναι πανταχού παρούσα, όπως το καλαμπόκι στα περισσότερα καταστήματα. Η σόγια είναι πρωταθλητής ως ένα υγιεινό υποκατάστατο του κρέατος. Πρόσφατα έχουν γίνει γνωστές οι ιδιότητες της λόγω των φυτοοιστρογόνων της.

Μπορεί η σόγια να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης;

Πιστεύεται ότι οι ενώσεις στο συγκεκριμένο φυτό μιμούνται τα οιστρογόνα στο ανθρώπινο σώμα και εξισορροπούν φυσικά τα επίπεδα ορμονών αντικαθιστώντας τα χαμένα οιστρογόνα και μπλοκάροντας τη δημιουργία νέων οιστρογόνων όταν τα επίπεδα είναι επαρκή. Επειδή οι ανισορροπίες των οιστρογόνων είναι η κύρια αιτία της διαταραχής κατά την εμμηνόπαυση, βοηθώντας στην εξισορρόπηση των επιπέδων αυτών μπορεί να περιοριστούν τα συμπτώματα όπως οι εξάψεις, οι εναλλαγές της διάθεσης, η απώλεια της λίμπιντο, η κολπική ξηρότητα, οι ανώμαλες στις περιόδους οι και νυχτερινές εφιδρώσεις.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την κατανάλωση σόγιας;

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τους πιθανούς κινδύνους των φυτοοιστρογόνων. Ωστόσο, ως συνέπεια της προσθήκης ορμονών, το γυναικείο σώμα μπορεί να γίνει λιγότερο ικανό να παράγει τις δικές του ορμόνες. Επίσης, ορισμένες μελέτες έχουν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα αυτών των ενώσεων σε υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Από την άλλη πλευρά, είναι εγκατεστημένος ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού από τη χρήση κάποιων νομίμων θεραπειών.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Διαλέξτε μία από τις παρακάτω δίαιτες και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία :

 

7 ήμερο προσωπικό πρόγραμμα  διατροφής / δίαιτας  ή

28 ήμερων προσωπικό πρόγραμμα διατροφής / δίαιτας  ή

14 ήμερο προσωπικο πρόγραμμα για Δίαιτα για μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους 

Πίσω →