Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος στη ζωή της γυναίκας που θέλει υπομονή και βοήθεια για να μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο πιο ομαλά γίνεται. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια συμπληρώματα που μπορεί να βοηθήσουν στην πιο εύκολη αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης.

  1. Ο λιναρόσπορος: Μειώνει τις νυχτερινές εφιδρώσεις!

Ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο μπορεί να βοηθήσει κάποιες γυναίκες με ήπια συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Είναι μια καλή πηγή λιγνανών, οι οποίες τείνουν να ισορροπήσουν τις γυναικείες ορμόνες. Όμως, δεν έχουν δείξει όλες οι μελέτες αυτά τα οφέλη στην ανακούφιση των εξάψεων.

  1. Το ασβέστιο: προλαμβάνει την οστική απώλεια!

Η οστική απώλεια μπορεί να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα όταν τα επίπεδα ορμονών πέφτουν μετά την εμμηνόπαυση. Είναι σημαντικό να πάρετε αρκετό ασβέστιο. Οι γυναίκες κάτω των 51 χρειάζονται 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα. Οι γυναίκες 51 ετών και άνω έχουν ανάγκη από 1.200 mg την ημέρα.

Συμβουλή: Είναι καλύτερα να πάρετε το ασβέστιο σας από τα τρόφιμα.

  1. Το κόκκινο τριφύλλι: δημοφιλές αλλά όχι εξακριβωμένο!

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το κόκκινο τριφύλλι, ελπίζοντας ότι τα φυσικά φυτικά οιστρογόνα του θα διευκολύνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης τους. Μέχρι στιγμής, όμως, τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν αναμιχθεί.

Πρόσφατες μελέτες δεν έχουν δείξει μια αύξηση στον καρκίνο της μήτρας, όταν οι γυναίκες πήραν το κόκκινο τριφύλλι για 3 μήνες. Αλλά είναι πάντα καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό σας εάν ανησυχείτε.

  1. Η βιταμίνη D: εκτεθείτε λίγο στον ήλιο!

Η βιταμίνη D είναι εξίσου σημαντική με το ασβέστιο για την υγεία των οστών. Χωρίς βιταμίνη D, το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 600 IU ημερησίως. Όσοι είναι 71 ετών και άνω έχουν ανάγκη από 800 IU ημερησίως. Η βιταμίνη D βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα, αλλά υπάρχει και μια πιο σημαντική πηγή: ο ήλιος.

Συμβουλή: Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το σώμα σας παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά ακόμη και μικρές ποσότητες ήλιου μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη του δέρματος. Είναι καλύτερο να επικεντρωθείτε σε συμπληρώματα διατροφής εάν δεν έχετε αρκετή στη διατροφή σας.

  1. Το τζίντζερ: ενισχυτής διάθεσης!

Μερικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι διαφορετικοί τύποι τζίντζερ μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη διάθεση και τη βελτίωση του ύπνου. Αλλά μέχρι στιγμής, οι μελέτες δεν έχουν διαπιστώσει ότι βοηθά στα σωματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις.

  1. Η σόγια : το τρόφιμο θαύμα!

Οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι πολύ πιθανόν να έχουν εξάψεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σόγια είναι συγκρατημένα αποτελεσματική στην ανακούφιση των εξάψεων.

Τα τρόφιμα σόγιας και τα συμπληρώματα με φυτοοιστρογόνα μερικές φορές χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση των ήπιων εξάψεων.

Πίσω →