Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Εμμηνόπαυση6 διατροφικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε την αύξηση του σωματικού βάρους κατά την εμμηνόπαυση!

Η μετάβαση από την εμμηνόπαυση σημαίνει μεταβολές των ορμονικών επιπέδων που μπορεί να οδηγήσουν σε ελαφριά αύξηση βάρους. Η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται, ενώ η παραγωγή ανδρογόνων, η φυσική ορμόνη που κυριαρχεί στους άνδρες, αυξάνεται. Αυτή είναι η μετατόπιση της παραγωγής ορμονών που σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους.

Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι επίσης ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, λόγω της φυσικής επιβράδυνσης του μεταβολισμού και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε το βάρος σας. Ωστόσο, ακολουθώντας τις βασικές αρχές διατροφής, μπορείτε να μετριάσετε αποτελεσματικά την αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση και να υποστηρίξετε την απώλεια βάρους μετά την εμμηνόπαυση.

6 συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε καλά την εμμηνόπαυση είναι:

  1. Προγραμματίστε τα γεύματα σας!

Σχεδιάστε τι θα φάτε. Μπορεί να φαίνεται λίγο βαρετό, αλλά ο σχεδιασμός γευμάτων μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να διατηρηθείτε στο βάρος σας. Εάν έχετε τα απολύτως απαραίτητα στο σπίτι σας δεν θα καταφύγετε σε ένα σνακ ή κάποιο γλυκό.

  1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων!

Μια άλλη απλή αλλά ισχυρή ιδέα. Διατηρώντας ένα αρχείο για το τι τρώτε, καθώς και πότε και πώς αισθάνεστε, μπορείτε να γίνεται πιο ευαισθητοποιημένοι και πιο ειλικρινείς. Ένα ημερολόγιο τροφίμων σας επιτρέπει να εντοπίσετε ανθυγιεινά τρόφιμα μέσα στην ημέρα σας.

  1. Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας με ορισμένα τρόφιμα!

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους. Τα τρόφιμα που πρέπει να εστιάσουμε είναι:

Τα μούρα: περιλαμβάνουν μια ποικιλία τύπων και χρωμάτων για τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Το πράσινο τσάι: περιέχει μια ομάδα αντιοξειδωτικών που ονομάζονται κατεχίνες που έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν το μεταβολισμό.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο.

Τα μπαχαρικά: όπως η κανέλα, ο κουρκουμάς και το τζίντζερ.

Τα αμύγδαλα: μόνο μια μικρή χούφτα, καθώς είναι πολύ θερμιδικά.

  1. Καταναλώστε τα σωστά λίπη!

Εστιάστε στα υγιή λίπη, όπως το ελαιόλαδο, μικρές ποσότητες βουτύρου, το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι με μέτρο. Επιλέξτε το κρέας με λίγο λίπος. Αποφύγετε τα υδρογονωμένα και trans-λιπαρά που είναι ανθρωπογενή και βρίσκονται στα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως η μαργαρίνη.

  1. Καταναλώστε τη σωστή ζάχαρη!

Όλοι τρώμε ζάχαρη στη διατροφή μας. Ωστόσο, ο τύπος ζάχαρης είναι πολύ σημαντικός. Όταν επιδιώκετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, πρέπει να εστιάσετε στα φυσικά σάκχαρα και να κόψετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα εξευγενισμένα σάκχαρα. Τα φρέσκα φρούτα έχουν φυσικά σάκχαρα.

  1. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα!

Η καλή διατροφή συμβαδίζει με την άσκηση. Μαζί είναι ένας ισχυρός τρόπος μείωσης της βάρους και διατήρηση της απώλειας βάρους κατά την εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση επωφελούνται ιδιαίτερα από την αύξηση της μυϊκής μάζας. Η αύξηση της καθημερινής σας δραστηριότητας, περπατώντας λίγο περισσότερο ή παίρνοντας τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα, θα βοηθήσει επίσης στην απώλεια βάρους.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Διαλέξτε μία από τις παρακάτω δίαιτες και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία :

 

7 ήμερο προσωπικό πρόγραμμα  διατροφής / δίαιτας  ή

28 ήμερων προσωπικό πρόγραμμα διατροφής / δίαιτας  ή

14 ήμερο προσωπικο πρόγραμμα για Δίαιτα για μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους 

Πίσω →