Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Εμμηνόπαυση6 απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Πως εχασα κιλα στην εμμηνοπαυση !

Η απώλεια βάρους μετά την ηλικία των 50 ετών δεν είναι αδύνατη - απλά πρέπει να ξέρετε πώς να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας για να αντισταθμίσετε τις ορμονικές αλλαγές.

  1. Ισορροπήστε το έντερό σας!

Η υγεία του εντέρου σας μπορεί επίσης να επηρεάσει τους υποδοχείς οιστρογόνων στο σώμα. Όταν πρόκειται για ορμονικές αλλαγές και επίπεδα οιστρογόνων που μειώνονται γρήγορα κατά τη διάρκεια των μεταβολών των ορμονών, αυτό μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα συμπτώματα όπως εξάψεις, μεταβολές της διάθεσης και αύξηση του σωματικού βάρους.

Το έντερο βοηθά επίσης στη ρύθμιση της διάθεσης, με ορισμένα «κακά» βακτήρια να συμβάλλουν στην κατάθλιψη, το άγχος και τις διακυμάνσεις της διάθεσης.

Η απώλεια βάρους και η αύξηση ρυθμίζονται επίσης από το έντερο, έτσι ένα μη ισορροπημένο μικρόβιο μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανικανότητα να χάσουμε κιλά. Τα καλά νέα είναι ότι τα βακτήρια στο έντερο ανταποκρίνονται γρήγορα στις αλλαγές, έτσι οι διαιτητικές παρεμβάσεις για την προαγωγή της καλής υγείας του εντέρου και τα ευεργετικά βακτήρια μπορούν να λειτουργήσουν γρήγορα για τις γυναίκες που αγωνίζονται να χάσουν βάρος.

  1. Μειώστε το άγχος!

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης γίνονται κάποιες ορμονικές αλλαγές. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει να μετριάσει τα συμπτώματα όπως εξάψεις και αϋπνία και επίσης να προσφέρει ανακούφιση και ισορροπία σε ένα ενδοκρινικό σύστημα που είναι προσωρινά χαοτικό. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στη διαχείριση των δυσάρεστων συμπτωμάτων συμμετέχοντας σε τακτική γιόγκα ή διαλογισμό καθώς και οι δύο συμβάλλουν στη μείωση του άγχους.

  1. Κάντε γυμναστική!

Οι γυναίκες ξεκινούν να χάνουν τη φυσική τους μυϊκή μάζα μετά την ηλικία των 35 ετών και γι’αυτό το λόγο η γυμναστική βοηθάει πολύ στην διατήρηση της μυικής μάζας. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε ασκήσεις δύναμης έχουν καλύτερη οστική πυκνότητα και μπορούν να λειτουργήσουν και στη ορμονοθεραπεία. Η γυμναστική μπορεί ακόμη να βοηθήσει να μετριάσει άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του σωματικού βάρους γύρω από το στομάχι.

  1. Παρακολουθείτε τα μακροθρεπιτκά σας συστατικά!

Όταν οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, φυσιολογικά καίγονται λιγότερες θερμίδες. Ενώ πολλές γυναίκες μπορούν να προσπαθήσουν να μειώσουν το βάρους τους, καταστέλλοντας την θερμιδική τους πρόσληψη, η έρευνα δείχνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση βάρους. Αντί να περιορίσετε τις θερμίδες, επικεντρωθείτε στα μακροθρεπτικά συστατικά ή στην ισορροπία των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών. Οι υδατάνθρακες συνδέονται με μεγαλύτερη αύξηση βάρους γύρω από τη μέση. Εξασφαλίζοντας έτσι μια κανονική πρόσληψη πρωτεΐνης με κάθε γεύμα θα βοηθήσει στη διατήρηση της σταθερότητας του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, ενώ η κατανάλωση υγιεινών, αντιφλεγμονωδών λιπών θα προάγει την καλύτερη ορμονική ισορροπία.

  1. Να κοιμάστε καλά!

Οι αλλαγές των ορμονών και οι άλλοι παράγοντες άγχους μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία απώλειας βάρους, ανεξάρτητα από την ηλικία, αλλά σε γυναίκες άνω των 50 ετών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Για την καταπολέμηση αυτού του αυξημένου κινδύνου κακής ποιότητας ύπνου, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε μια υγιή ρουτίνα ύπνου. Αυτό σημαίνει να ορίσετε μια καθορισμένη ώρα για ύπνο, περιορίζοντας την έκθεση στην τεχνολογία για τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο και να βρείτε άλλους τρόπους για να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος και τα δυσάρεστα συμπτώματα, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο!

  1. Αποφύγετε καφεΐνη και αλκόολ!

Η καφεΐνη και η ζάχαρη μπορούν να έχουν αφυδάτωση στο σώμα καθώς και αποσταθεροποιητική επίδραση στο σάκχαρο και τις ορμόνες στο αίμα. Εκτός από την πρόκληση συναισθημάτων άγχους και αυξημένου στρες, η καφεΐνη μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα τυπικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να επιδεινώσει τις εξάψεις, τις νυχτερινές εφιδρώσεις, τις διαταραχές της διάθεσης και άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Βέβαια η μέτρια κατανάλωση, όπως λιγότερο από ένα ποτό την ημέρα, μπορεί να μην έχει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Διαλέξτε μία από τις παρακάτω δίαιτες και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία :

 

7 ήμερο προσωπικό πρόγραμμα  διατροφής / δίαιτας  ή

28 ήμερων προσωπικό πρόγραμμα διατροφής / δίαιτας  ή

14 ήμερο προσωπικο πρόγραμμα για Δίαιτα για μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους 

 

Πίσω →