Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Εμμηνόπαυση5 τρόποι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς μετά την εμμηνόπαυση.

Το λίπος της κοιλιάς δεν είναι μόνο ενοχλητικό, είναι επίσης ανθυγιεινό. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης αυτό μπορεί να αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμο λόγω των αλλαγών που γίνονται στις ορμόνες.Το λίπος που εμφανίζεται γύρω από το στομάχι σας είναι συχνά σπλαχνικό λίπος, το οποίο είναι λίπος που περιβάλλει τα όργανα σας. Αυτός ο τύπος λίπους ενέχει αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας. Το υπερβολικό σπλαγχνικό λίπος αυξάνει την παραγωγή φλεγμονωδών χημικών ουσιών που ονομάζονται κυτοκίνες, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή. Παράλληλα, παρεμποδίζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, το βάρος, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου. 

Παρακάτω είναι 5 τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε το λίπος στην κοιλιά που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

  1. Κάντε γυμναστική ενδυνάμωσης!

Σύμφωνα με έρευνες, χρειάζεστε 150 λεπτά καρδιο κάθε εβδομάδα για να παραμείνετε υγιείς, αλλά εάν δεν προσθέσετε δύναμη σε αυτή την εκπαίδευση, ο μεταβολισμός σας δεν θα λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά όσο πρέπει. Όσο περισσότερους μυς έχετε στο σώμα σας, τόσο πιο γρήγορα ο μεταβολισμός σας λειτουργεί. Και μετά την ηλικία των 30 ετών, αρχίζετε να χάνετε μυϊκή μάζα αν δεν την αντικαθιστάτε ενεργά. Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις με βαράκια που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε την ενδυνάμωση.

  1. Περιορίστε κατά πολύ τα γλυκά!

Η υπερβολική ζάχαρη δεν είναι φίλος σας όταν πρόκειται για το λίπος στην κοιλιά. Τρώγοντας πάρα πολύ ζάχαρη δεν είναι μόνο ανθυγιεινή, αλλά μπορεί να σας προκαλέσει πολύ επίμονο λίπος της κοιλιάς. Ξεκινήστε με την εξάλειψη τυχόν ζαχαρούχων ποτών ή σόδες - στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στην περιορισμένη της πρόσληψης ζαχαρούχων τροφίμων όπως κέικ, μπισκότα ή παγωτά για ειδικές περιπτώσεις. Η φυσική ζάχαρη, όπως αυτή που βρίσκεται στα φρούτα, είναι καλή επειδή συνοδεύεται από ίνες - και όταν τρώτε ίνες με φυσική ζάχαρη, το σώμα σας μπορεί να το επεξεργαστεί πιο αργά.

  1. Τρώτε μικρότερα γεύματα και συχνά!

Ένας άλλος τρόπος για να διαχειριστείτε το σάκχαρο στο αίμα σας και έτσι, το λίπος της κοιλιάς σας είναι με την κατανάλωση μικρότερων γευμάτων και συχνών. Όταν τρώτε μικρά και συχνά βοηθάτε τον μεταβολισμό σας να λειτουργεί σωστά και έτσι δεν αυξάνετε το βάρος σας.

  1. Ελαχιστοποιήστε το άγχος!

Δεδομένου ότι γνωρίζετε ήδη ότι η πάρα πολύ κορτιζόλη μπορεί να σας προκαλέσει αύξηση στο λίπος της κοιλιάς, καλό είναι να ελαχιστοποιήσετε το στρες όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρακτική βαθιά αναπνοή και διαλογισμό τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα. Κάντε μακρινούς περιπάτους στη φύση. Κάντε γιόγκα.

  1. Κοιμηθείτε καλά!

Όπως και οι συμβουλές για την ελαχιστοποίηση του άγχους, αυτό είναι κάτι που ίσως ήδη γνωρίζετε: θα πρέπει να έχετε 7-8 ώρες ύπνου τη νύχτα. Αλλά γνωρίζατε ότι το να κοιμάστε λιγότερες ώρες μπορεί να αυξήσει δύο από τις ορμόνες της πείνας του σώματός σας, την-λεπτίνη και τη γκρελίνη-που μπορεί να σας αναγκάσει να κρατήσετε περισσότερο λίπος. Επομένως κοιμηθείτε καλά και χωρίς άγχος!

Πίσω →