Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Εμμηνόπαυση5 τρόποι για να αποφύγετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης με βότανα!

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης επηρεάζουν περισσότερες από τις μισές γυναίκες σε εμμηνόπαυσης καθ 'όλη τη μετάβασή τους. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα επίπεδα οιστρογόνου, προγεστερόνης και τεστοστερόνης της γυναίκας ελαττώνονται και στη συνέχεια μειώνονται δραστικά. Αυτή η πτώση συνήθως προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων, όπως ξηρότητα του κόλπου, εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και μεταβολές της διάθεσης. Οι φυτικές θεραπείες είναι μια εναλλακτική λύση στα φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή. Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων που προκαλούνται από ορμονικές ανισορροπίες. Αυτά είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων ή σε φυτικά καταστήματα τροφίμων.

  1. Το τζίντζερ!

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως για πολλά θεραπευτικά οφέλη, όπως η βελτίωση της συγκέντρωσης και η αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθάει στη διαχείριση των εξάψεων, των νυχτερινών εφιδρώσεων, την ξηρότητα του κόλπου καθώς επίσης ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

  1. Το λουλούδι του πάθους!

Το λουλούδι του πάθους είναι ένα φυτό που έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου, τις νυχτερινές εφιδρώσεις, το άγχος και τις γαστρεντερικές διαταραχές. Έχει μια μυοχαλαρωτική επίδραση επειδή αυξάνει τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή γ-αμινοβουτυρικό οξύ, το οποίο προάγει την ηρεμία.

  1. Η βαλεριάνα!

Η βαλεριάνα είναι ένα δημοφιλές βότανο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση, επειδή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και τις εναλλαγές της διάθεσης. Η βαλεριάνα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως φυσική θεραπεία για την αϋπνία, την κατάθλιψη και το άγχος, λόγω των καταπραϋντικών της ιδιοτήτων.

  1. Το κόκκινο τριφύλλι!

Το κόκκινο τριφύλλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοοιστρογόνα, τα οποία είναι οιστρογόνα που παράγονται από τα φυτά. Αυτά βοηθούν στην αποκατάσταση των επιπέδων των οιστρογόνων, και μπορεί επίσης να βοηθήσουν με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

  1. Το πράσινο τσάι!

Το πράσινο τσάι είναι καταπραϋντικό και τονωτικό. Έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από την κούραση και στηρίζει την απώλεια βάρους, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές μεταξύ των εμμηνοπαυσιακών γυναικών.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Διαλέξτε μία από τις παρακάτω δίαιτες και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία :

 

7 ήμερο προσωπικό πρόγραμμα  διατροφής / δίαιτας  ή

28 ήμερων προσωπικό πρόγραμμα διατροφής / δίαιτας  ή

14 ήμερο προσωπικο πρόγραμμα για Δίαιτα για μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους 

Πίσω →