Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Εμμηνόπαυση5 τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των εξάψεων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης!

Οι εξάψεις είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που βιώνουν οι γυναίκες που περνούν από την εμμηνόπαυση και πιστεύεται ότι οφείλονται σε διακυμάνσεις των ορμονικών οιστρογόνων.

Τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται δραματικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η οποία στη συνέχεια επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο υποθάλαμος ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα υπερθέρμανσης. Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει το σώμα να καταβάλει μια προσπάθεια να επανέλθει στην αρχική του θερμοκρασία και αυτό γίνεται κατευθύνοντας περισσότερο αίμα στο δέρμα. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις εξάψεις. Αυτά τα τρόφιμα που αναφέρονται παρακάτω περιέχουν συγκεκριμένες χημικές ενώσεις που λειτουργούν με διάφορους τρόπους για τον έλεγχο των εξάψεων.

  1. Η σόγια!

Η σόγια περιέχει συστατικά που ονομάζονται ισοφλαβόνες. Αυτές οι είναι σε θέση να συνδέονται ασθενώς στους υποδοχείς οιστρογόνων στο σώμα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης των εξάψεων με την αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 54 χιλιοστόγραμμων ισοφλαβονών την ημέρα για περίπου έξι εβδομάδες έχει θετική επίδραση στη μείωση της σοβαρότητας και της συχνότητας των εξάψεων. Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε αυτό το ποσό την ημέρα, θα πρέπει να καταναλώνετε είτε 1 φλιτζάνι τόφου είτε μισό φλιτζάνι βρασμένα φασόλια σόγιας.

  1. Ο λιναρόσπορος!

Ο λιναρόσπορος λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τη σόγια, καθώς περιέχει φυτοχημικά που ονομάζονται λιγνάνες, οι οποίες έχουν οιστρογόνο επίδραση στον οργανισμό και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας των εξάψεων. Ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης α-λινολενικό οξύ, το οποίο είναι μια μορφή ω-3 λιπαρών που το σώμα μπορεί να μετατρέψει σε αντι-φλεγμονώδη συστατικά.

  1. Τα λιπαρά ψάρια!

Τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης των εξάψεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μειώνει τον αριθμό των εξάψεων, αλλά όχι τη σοβαρότητα τους. Γι 'αυτό για να είναι πραγματικά αποτελεσματικά, καλό είναι να τρώτε 2-3 μερίδες λιπαρών ψαριών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ή 1g ιχθυελαίου κάθε μέρα. Τα ω-3 βοηθούν επίσης στην ελαχιστοποίηση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης και την αύξηση της «καλής» χοληστερόλης. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, η οποία μπορεί να αυξηθεί με την ηλικία καθώς μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων.

  1. Τα φρούτα και τα λαχανικά!

Δεδομένου ότι τόσο η βιταμίνη C όσο και η Ε είναι αντιοξειδωτικές, είναι ευεργετικές στη μείωση των εξάψεων, καθώς ελέγχουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι βιταμίνες αναστέλλουν τους δείκτες φλεγμονής στο σώμα. Επίσης, τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C και Ε στη διατροφή ενός ατόμου επηρεάζουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ενζύμων-καταλάση και δισμουτάση - που βοηθούν παράλληλα τη βιταμίνη C και Ε για τη μείωση της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η βιταμίνη Ε και C επίσης πιστεύεται ότι μειώνουν την ένταση και τον αριθμό των εξάψεων, επειδή υποστηρίζουν τη λειτουργία των επινεφριδίων, η οποία επιτρέπει την αύξηση της παραγωγής ορμονών.

  1. Τα τρόφιμα ολικής!

Τα τρόφιμα ολικής όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, και το πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι ευεργετικά στην πρόληψη των εξάψεων λόγω των λιγνάνων που περιέχουν, οι οποίες βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων. Αυτά τα τρόφιμα είναι επίσης υψηλά σε φυτικές ίνες, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Διαλέξτε μία από τις παρακάτω δίαιτες και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία :

 

7 ήμερο προσωπικό πρόγραμμα  διατροφής / δίαιτας  ή

28 ήμερων προσωπικό πρόγραμμα διατροφής / δίαιτας  ή

14 ήμερο προσωπικο πρόγραμμα για Δίαιτα για μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους 

Πίσω →