Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Εμμηνόπαυση3 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας και να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για την ενίσχυση της γενικής υγείας και τη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης:

 

  1. Τακτική άσκηση

Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Η συχνή σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τον ύπνο και τη διάθεση. Η άσκηση μπορεί επίσης να ανακουφίσει τη νυκτερινή εφίδρωση, μειώνοντας το στρες και εξισορροπώντας τις ορμόνες.

  1. Τεχνικές μείωσης άγχους

Η γιόγκα και ο διαλογισμός αποτελούν τρόποι μείωσης των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης χρησιμοποιώντας συνειδητές μεθόδους αναπνοής και εφελκυσμού. Ο βελονισμός είναι μια άλλη μέθοδος που μπορεί να είναι ευεργετική για τις γυναίκες που θέλουν να μειώσουν το άγχος.

  1. Υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση ισορροπημένης διατροφής, συμπεριλαμβανομένων όλων των βασικών ορυκτών και βιταμινών, είναι ένας άλλος τρόπος για τη μείωση των συμπτωμάτων. Οι βιταμίνες που βρίσκονται σε υγιεινά τρόφιμα που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν:

  • Βιταμίνη C. Συνήθως βρίσκεται στα πορτοκάλια, το μπρόκολο, το λάχανο, τα σπαράγγια και τις ντομάτες.
  • Βιταμίνη Ε. Βρίσκεται στα σπαράγγια, τα αμύγδαλα, το αρνί, το καστανό ρύζι και το μάνγκο.
  • Βιταμίνη Β. Βρίσκεται στα φύτρα σίτου, τα στρείδια και το ήπαρ είναι όλα υψηλά σε βιταμίνη Β.
  • Λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα 3 και τα ωμέγα 6 είναι λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε σπόρους λινάρι, καρύδια, σολομό και tofu.

Χρησιμοποιείστε βότανα για τη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι βοτάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

  • Φυτοοιστρογόνα βότανα.

Αυτά τα βότανα βοηθούν να συμπληρώσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων που καταστρέφουν το σώμα και να επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε εξάρτηση και τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν όταν σταματήσετε να τα παίρνετε.

  • Μη-οιστρογόνα βότανα.

Αυτά τα βότανα δεν περιέχουν οιστρογόνα και δουλεύουν αρμονικά με το σώμα, διεγείροντας τη δική του παραγωγή ορμονών. Γενικά, θεωρούνται ασφαλέστερα από τα φυτοοιστρογόνα βότανα.

 

Πίσω →