Η κατανάλωση τροφών με σελήνιο όπως οι ξηροί καρποί Βραζιλίας, τα αυγά, το συκώτι, ο τόνος, ο μπακαλιάρος και οι ηλιόσποροι μπορεί να έχει θετικά αντϊικά αποτελέσματα , να υποστηρίξει τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, αυτοάνοσων νοσημάτων και διαταραχών του θυρεοειδούς.

  • Δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες

Αυτό το μέταλλο βοηθά στην καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης και υποστηρίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες.

Έχει συνεργική δράση με άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε, επιτρέποντας στον οργανισμό να αμυνθεί από το οξειδωτικό στρες .

  • Μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα κατά του καρκίνου

Το σελήνιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά σας. Επειδή έχει την ειδική δουλειά της ενεργοποίησης των σεληνοπρωτεϊνών, δρα σε ενζυμικό ρόλο που βοηθά τα αντιοξειδωτικά να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα

  • Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανοσίας κατά των ιών

Το σελήνιο υποστηρίζει την ανοσία επειδή είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος συν ότι είναι βασικό θρεπτικό συστατικό για την αντιμετώπιση της ανάπτυξης ιών, συμπεριλαμβανομένου του HIV.

  • Βελτιώνει τη ροή του αίματος και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις

Η αύξηση των τροφών πλούσιων σε σελήνιο μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου προστατεύοντας τις αρτηρίες από τη συσσώρευση πλάκας.

Πιστεύεται ότι το διατροφικό σελήνιο μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς λόγω της ικανότητάς του να καταπολεμά τις φλεγμονές, να αυξάνει τη ροή του αίματος, να μειώνει το οξειδωτικό στρες των ελεύθερων ριζών και να βοηθά στην αντιοξειδωτική δράση.

  • Βοηθά στη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς

Η απόκτηση κατάλληλων ποσοτήτων σεληνίου βοηθά τον θυρεοειδή και το σώμα με πολλούς σημαντικούς τρόπους:

Λειτουργεί ως ισχυρός προστάτης του θυρεοειδούς.

Προστατεύει τον θυρεοειδή αδένα από αντισώματα που μπορούν να δημιουργήσουν νόσο του θυρεοειδούς.

  • Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της γνωστικής υγείας σε μεγαλύτερη ηλικία

Η υψηλότερη πρόσληψη σεληνίου (και άλλων αντιοξειδωτικών) προσφέρει προστασία έναντι της γνωστικής έκπτωσης και καταστάσεων όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ

  • Βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων άσθματος

Σύμφωνα με μελέτες, όταν τα άτομα με άσθμα λαμβάνουν συμπληρώματα σεληνίου, παρουσιάζουν λιγότερα συμπτώματα που σχετίζονται με το άσθμα

  • Μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της γονιμότητας

Το σελήνιο ωφελεί τη γονιμότητα επειδή απαιτείται για τη σωστή κινητικότητα του σπέρματος και επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος. Αυτά είναι δύο βασικά συστατικά που εμπλέκονται στη σύλληψη και την καταπολέμηση της υπογονιμότητας.

Πίσω →