Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Ακμή6 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα και να διορθώσετε την ακμή.

Όλοι ψάχνουμε για λαμπερό δέρμα!

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πετύχεις, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να σου λείπουν όταν προσπαθείς να πετύχεις τον στόχο σου!

  • Δουλέψτε το από μέσα προς τα έξω

Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανό σας, αλλά πολύ συχνά το πιο παραμελημένο. Η σχέση με την υγεία του εντέρου και το δέρμα σας είναι αλληλένδετη. Το δέρμα σας είναι ένας από τους λίγους τρόπους που το σώμα σας μπορεί να διώξει τις τοξίνες ή τα απόβλητα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Έτσι, όταν βλέπουμε ζητήματα όπως η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση, η δερματίτιδα, τα εξανθήματα και άλλα παρόμοια, φυσικά το πρώτο σημείο αναφοράς είναι η υγεία του εντέρου.

Η επένδυση σε ένα καλό προβιοτικό μαζί με ζωμούς που περιέχουν ποιοτικό κολλαγόνο για την επιδιόρθωση της επένδυσης θα βοηθήσει στη θρέψη και την υποστήριξη της καλής πέψης.

Εάν η ακμή σας είναι κυρίως γύρω από το στόμα και τα μάγουλά σας, είναι μια μικρή ένδειξη ότι η υγεία του εντέρου σας είναι το πρόβλημά.

  • Καταπολέμηση της φλεγμονής

Πολλές δερματικές παθήσεις είναι επίσης αποτέλεσμα φλεγμονής και αποτέλεσμα κακής διατροφής.

Οι φλεγμονώδεις τροφές μπορούν να καταστρέψουν το εσωτερικό μας και πραγματικά να φθείρουν την καλή χλωρίδα του εντέρου. Μπορεί να θέλετε να διαλέξετε ένα από αυτά και να το αφαιρέσετε γι αρχή

  • Εξισορρόπηση ορμονών

Η ορμονική ακμή εμφανίζεται συχνότερα κατά μήκος της γραμμής της γνάθου και συχνά στον αυχένα και την πλάτη. Γενικά, σε αυτές τις περιπτώσεις οι γυναίκες έχουν μεγάλες ποσότητες οιστρογόνων.

  • Αναγνωρίστε τις δυσκολίες και βρείτε λύση

Η έλλειψη ύπνου, το χρονικό διάστημα πριν την έμμηνο ρύση, είναι διαστήματα που το δέρμα μας αφυδατώνετε .

Σε αυτά τα διαστήματα, λοιπόν, πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με καλή διατροφή και ποιοτικό φιλτραρισμένο νερό. Η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας παίζουν τεράστιο ρόλο στη διευκόλυνση των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας για να θρέψει το δέρμα μας.

Σε αυτά τα διαστήματα ίσως χρειαστεί να το ενισχύσουμε, να γαλουχήσουμε τον εαυτό μας λίγο καλύτερα και να προσέχουμε να μην βάζουμε το σώμα μας σε επιπλέον άγχος που θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Βρείτε έγκαιρα τρόπο για σωστή φροντίδα

Η καλύτερη σύστασή είναι να επενδύσετε σε κάποιο χρόνο με έναν φυσικό πάροχο περιποίησης δέρματος και πραγματικά να καταλάβετε μεμονωμένα τι χρειάζεται το δέρμα σας.

Πίσω →