Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Ακμή5 τρόφιμα για καθαρό δέρμα ενάντια στην ακμή!

Εάν πάσχετε από ακμή, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες. Η φόρτωση σε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

  1. Πράσινο τσάι:

Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα και να θεραπεύσουν τις κηλίδες και τις ουλές.

  1. Μη γαλακτοκομικό γάλα:

Σε μερικούς ανθρώπους, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκαλούν φλεγμονή, πράγμα που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματος. Εάν αυτό συμβαίνει σε εσάς, ίσως είναι καλό να δοκιμάσετε το γάλα καρύδας, το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα σόγιας.

  1. Λάχανο και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά:

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως τα λάχανα, οι λαχανίδες, το σπανάκι και το σέσκουλο αποτελούν όλα πλούσιες πηγές βιταμίνης Α, που είναι ένα ενεργό συστατικό σε μερικά φάρμακα ακμής για να ξεκαθαρίσουν τα ξεσπάσματα.

  1. Στρείδια:

Υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, η οποία είναι γνωστή για την καταπολέμηση της ακμής, στα στρείδια (έξι στρείδια παρέχουν πάνω από το 500 % της καθημερινής σας ανάγκης). Ένας εύκολος τρόπος για να τα έχετε στο σπίτι χωρίς τη φασαρία του ανοίγματός τους είναι να τα δοκιμάσετε καπνιστά. Πέρα από τα στρείδια, τα ρεβίθια και τα κάσιους είναι επίσης καλές πηγές ψευδαργύρου.

  1. Μπρόκολο:

Αυτό το λαχανικό περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα αντιγόνων που καταπολεμούν τις κηλίδες, την βιταμίνη Α και τον ψευδαργύρου, μαζί με την βιταμίνη Κ, η οποία μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει μώλωπες και να μειώσει τα σκοτεινά σημεία.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να αναλάβουμε και συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για άτομα με Ακμή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →